Cu (P)onor spre aurul olimpic!

martie 31, 2012 in Gimnastică

Cătălina Ponor zboară spre medalia de aur. Pare un spectacol de magie pe care îl privim mereu cu patos și încântare!

E frumoasă și delicată. E ambițioasă, puternică, realistă și mereu pregătită să fie cea mai bună din concurs. Până acum a adunat 16 ani de antrenament continuu, cinci ani de competiții la cel mai înalt nivel și patru ani de pauză. Are în vitrină trei medalii de aur la Jocurile Olimpice, cinci medalii de aur la Europene și multe altele de argint și bronz. În 2007, când a ales să se retragă din viața competițională, Cătălina Ponor a ratat șansa de a fi prezentă la Olimpiada din China. La 24 de ani a avut puterea să revină. Vineri, Ponor a câștigat medalia de aur la sol și bârnă în cadrul Cupa Mondială de la Doha (Qatar). Suficient pentru a avea din nou aripi!

Unii s-au grăbit să spună despre Cătălina Ponor că nu va mai putea reveni în marea performanță. Patru ani de întrerupere înseamnă enorm. Chiar dacă a ratat prezența la Jocurile Olimpice de la Beijing (China), în 2008, Cătălina s-a antrenat ca o nebună. Cu orice risc, doar pentru a ajunge la Jocurile Olimpice găzduite în acest an de Londra (Marea Britanie). Și nu oricum. Vrea medalii. Într-un interviu recent spunea că este mulțumită cu argint sau bronz însă știu că inima ei bate doar pentru aur.
A muncit și a strâns din dinți. Faptul că în anii de pauză sportivă mass-media nu i-a mai acordat atenția din perioada când avea rezultate a îndârjit-o și mai tare. Are liber doar duminica. În rest, 24 de ore din 24 le petrece în sala de antrenament și în cameră. O atitudine de profesionistă, o atitudine care, din păcate, e din ce în ce mai rară în rândul tinerilor care țintesc marea performanță.
Cătălina nu a muncit degeaba. Vineri, la Doha, un oraș care adăpostește 50 la sută din populația Qatarului, gimnasta Cătălina Ponor a cucerit aurul în finalele Cupei Mondiale de la sol și bârnă. Un rezultat senzațional pentru o fată senzațională. A izbutit să-și demonstreze că poate, că trebuie. Doha va rămîne în cariera Cătălinei Ponor mai mult decât un reper de palmares. Doha este locul unde Cătălina a redescoperit zâmbetul de aur care a făcut-o celebră.
La Londra va fi infinit mai greu. Cătălina este o sportivă spectaculoasă și știe să riște atunci când are motivație. O va face, din nou, pe covorul de la sol sau pe bârna londoneză. Și nu numai. Are stofă de mare campioană, ea numărându-se printre cele mai galonate gimnaste române din toate timpurile. Nu întâmplător și-a câștigat numeroși fani din țară și străinătate prin performanțele obținute dar și prin aspectul său fizic.
E clar, la Londra mergem cu (P)onor ca să luăm aurul la gimnastică fete!