Craiova și-a regăsit identitatea pierdută…

decembrie 2, 2014 in Cupa României

Bănia are o singură inimă alb-albastră care a bătut pentru axcelași nume: Universitatea!

Craiova are o singură inimă alb-albastră care a bătut mereu pentru același nume: Universitatea!

Spiritul „Craiovei Maxima” răscolește, din nou, Bănia. Chiar la ultimul meci găzduit de stadionul „Ion Oblemeco” după care arena va fi demolată. Și ce meci… Joi, vine Steaua, cea mai titrată formație din fotbalul românesc. Un „sfert” de Cupa Românei în care CS Universitatea Craiova vrea să dea marea lovitură după un parcurs senzațional în campionat sub comanda fostelor glorii, Sorin Cârțu și Emil Săndoi. După mulți ani de frustrări, suferințe și pribegie, Craiova trăiește din nou pentru fotbal. Intens. O șansă dată de roata vieții. Este un interes enorm față de această confruntare. Din respect pentru ceea ce a însemnat stadionul „Ion Oblemeco”, locul unde s-a realizat prima mare performanță europeană intercluburi, calificarea Universității în semifinalele Cupei UEFA (1983). Oltenii nu uită și știu că acum pot avea o nouă echipă-fanion cu care Bănia să se mândrească!

Joi, 4 decembrie, de la ora 20:30, Craiova va retrăi febra meciurilor de pe vremea „Craiovei Maxima”. Atunci plecau cu capul în pământ Fiorentina, Bordeaux sau Kaiserslautern. Acum vine Steaua, clubul cu cele mai multe trofee din România și cele mai mari performanțe europene.
Interesul este enorm și probabil că arena din Bănie va fi arhiplină. Nu e de mirare. Oltenii au iubit enorm stadionul „Ion Oblemeco” dar mai ales pe cel care i-a dat numele. Acum vor să se despartă de vechea arenă în stil mare așa cum a fost pe vremuri Universitatea Craiova, „campioana unei mari iubiri”. O dovadă că seria senzațională din campionat, care a propulsat CS „U” Craiova pe locul 4 în clasament, a readus suporterii la stadion.
Sorin Cârțu și Emil Săndoi au transformat miraculos o formație care a început campionatul în genunchi într-o echipă de temut. Chiar și pentru Steaua care se prezintă la acest „sfert” de Cupa României cu statutul de mare favorită. Dar pe un teren care se anunță greu, după cum arată vremea afară, și în fața unui stadion care va semăna cu un vulcan gata să erupă acest avantaj rămâne doar pe… hârtie.
Bănia merită o arenă europeană de cinci stele la vreo 40-45.000 de locuri, iar Craiova o echipă de fotbal care să reînvie spiritul și performanțele „Craiovei Maxima”. La ce interes este pentru partida cu Steaua putem spune că fotbalul oltean și-a regăsit identitatea pierdută: Universitatea Craiova!