Craiova: final cu… scandal!

decembrie 4, 2014 in Cupa României

Scandal după meciul Craiova - Steaua: Cârțu a reacționat nervos, iar un suporter oltean a încasat câțiva pumni de la un steward zelos!

Scandal după meciul Craiova – Steaua: Sorin Cârțu a reacționat nervos, iar un suporter oltean a încasat câțiva pumni de la un steward zelos!

Steaua și-a pus amprenta pe finalul stadionului „Ion Oblemenco” cu o victorie scoasă dintr-un penalty pe care l-a văzut doar arbitrul Alexandru Tudor. O calificare muncită în semifinalele Cupei României dar umbrită de o decizie anapoda. Când spun Porumboiu și Crăciunescu că nu a fost penalty mai putem comenta noi? „Știința” s-a autodepășit însă experiența „roș-albaștrilor” a făcut diferența. Un meci jucat în fața unui stadion arhiplin, ca pe vremuri. Craiova este îndrăgostită de fotbal și s-a despărțit de stadionul „Ion Oblemenco” cu lacrimi în ochi. Și cu regretul că CS Universitatea nu a ajuns în penultimul act al Cupei României. Poate data viitoare. Păcat că atmosfera frumoasă a fost stricată de scandalul generat, după meci, de decizia controversată a lui Tudor. Așa au apărut înjurăturile, jignirile și câțiva pumni scăpați aiurea de un steward zelos.

Deși o analiză video detaliată scoate în evidență un contact între portarul Bălgrădean și stelistul Râpă modul în care s-a derulat faza nu impunea acordarea unei lovituri de la 11 metri. Pe care Rusescu a transformat-o cu noroc. Atunci, în minutul 67, s-a rupt meciul și s-a stabilit echipa calificată mai departe: Steaua.
Fază grea, decizie greșită. O spun Adrian Porumboiu și Ion Crăciunescu, două nume grele ale arbitrajului românesc. Suficient ca să nu mai batem câmpii aiurea. Că așa fiecare își dă cu părerea însă ceea ce s-a văzut a fost mai simplu de analizat decât ceea ce s-a crezut…
La Craiova a fost o sărbătoare fotbalistică și nu era nevoie de un moment penibil. La ultima partidă înainte de demolarea arenei suporterii au luat cu asalt stadionul. Toată Bănia și-a dorit victoria dar n-a fost să fie. Superioritatea Stelei nu poate fi pusă la îndoială însă acel penalty stupid a șters un pic din frumusețea evenimentului.
Craiova lui Săndoi și Cârțu arată bine pentru o echipă promovată în acest sezon. Mai e de muncă. Ce n-am înțeles a fost ieșirea de mahala pe care Sorin Cârțu a avut-o la adresa arbitrului Tudor după fluierul de final. Chiar dacă Alexandru Tudor a greșit la penalty, fiind poate atenționat aiurea de asistent, Cârțu nu avea dreptul să înjure ca la ușa cortului. Că asta s-a înțeles din imaginile televizate…
Concluzie: Steaua a muncit pentru calificare dar penlty-ul nu trebuia acordat. Poate nu i-am fi reproșat ceva lui „Brad Pitt” dacă nu ezita atunci când a arătat punctul cu var din careul mare. Restul sunt povești de… povestit!