„Chimistele”, un acont pentru finala

aprilie 11, 2010 in Handbal

Infruntand cu curaj ostilitatea publicului local, Oltchim s-a ales cu un egal in prima mansa a semifinalelor Ligii Campionilor la handbal feminin. O remiza in fief-ul lui Gyor ETO nu este de ici de colea. Doar traditionala slabiciune mentala, care se manifesta la sportivii romani in momentele cheie ale unui joc, le-a privat de elevele lui Radu Voinea de o victorie istorica. Si cand te gandesti ca au fost la doar 10 secunde de izbanda. Un 25-25 echivalent cu un picior pus in… marea finala!

Pe final, „chimistele” au avut 25-23. Emotia, tensiunea si sansa unui rezultat mare au impins-o pe Ionela Stanca spre un fault aiurea care i-a adus eliminarea. In inferioritate numerica in ultimele doua minute, Oltchim nu a putut gestiona finalul partidei asa cum a vrut antrenorul Radu Voina, handbalistele maghiare reusind egalarea dupa un finis de infarct.
Un meci echilibrat si destul de tensionat. Ambele echipe au evoluat cu fluctuatii de forma, ceea ce face si mai interesant returul din Sala Sporturilor „Traian”. Probabil ca rasturnarile de scor vor fi prezente si in meciul revansa insa tare imi doresc un retur fara emotiile traite la Gyor.
Elevele lui Voina nu au prins o zi mare. Realizarile tehnice, ba chiar si mobilizarea, au fost sub ceea ce am vazut in confruntarile din grupe. Valabil si pentru unguroaicele de la Gyor ETO. Pe undeva este bine, un posibil succes in Ungaria riscand sa relaxeze un pic atmosfera din vestiarul „chimistelor”. Asa, un egal mentine concentrarea necesara unei performante uluitoare. Pe de alta parte, Gyor ETO poate juca mai bine, mult mai bine, ceea ce este un element de luat in seama.
Totul se decide peste o saptamana, de la ora 17:15, la Rm. Valcea. Pacat ca sala este mult prea mica in comparatie cu numarul fanilor care vor sa asiste la meci. Vor fi insa milioane in fata televizoarelor cu ochii pe frumoasele Oltchimului. Cu speranta si incredere.
Galeria prezenta la Gyor a afisat un banner pe care era scris in engleza: „Un singur vis: Liga Campionilor”. Mesajul a fost insotit si de o poza a trofeului. Acum, dupa acest 25-25, un fel de acont pentru finala, visul „chimistelor”, dar si al nostru, continua!