Bayern, uber alles!

aprilie 8, 2010 in Liga Campionilor

Meci bun facut de Bayern Munchen pe „Old Trafford”. Manchester nu a invatat nimic din partida-tur, iar, daca a invatat, a uitat prea repede. Bavarezii i-au adormit pe elevii lui Sir Alex Ferguson cu iluzia ca sunt o echipa vulnerabila. Pana la 3-0, dupa care Bayern a demonstrat cine este si ce poate. Artizanul calificarii bavareze este Arjen Robben, autorul unui gol memorabil dintr-un voleu senzational.

Si in tur, si in retur, Manchester United a fost echipa care a condus pe tabela de marcaj dupa primele 45 de minute. La Munchen, cu 1-0, pe „Old Trafford”, cu 3-1. Insuficient. Bayern a etalat forta mentala a fotbalului german si s-a salvat de fiecare data. La Munchen a revenit miraculos, castigand cu 2-1, iar in „Teatrul Viselor” a inscris de doua ori, suficient pentru calificare chiar daca a pierdut.
Veriga slaba a bavarezilor a fost portarul Hans-Joerg Butt. Motorul german nu s-a gripat insa, ba a si marit turatia. Cu acceleratoarele speciale Ribery si Robben, Bayern a reusit sa mascheze perfect handicapul din… poarta. Rodajul s-a terminat la golul lui Ivica Olic, de 3-1. Dupa care s-a intrat in viteza atat cat a fost nevoie. Tot Ribery si Robben. Primul a inventat o centrare perfecta, din corner, iar Robben o miscare biomecanica concentrata intr-un voleu care a dus mingea direct in poarta lui Edwin van der Sar.
Manchester a cazut intr-o capcana. Bayern a lasat mereu senzatia ca este o echipa de batut insa totdeauna a fortat exact atunci cand adversarul credea ca este la pamant. Mai ales pe „Old Trafford” unde, la 3-0, toti se gandeau deja la semifinala Manchester-Lyon. Uite ca nu e pentru cine se pregateste, e pentru cine se nimereste.
Momentul decisiv al „dublei” Manchester-Bayern s-a consumat in minutul 50 al returului. Eliminarea brazilianului Rafael, pentru al doilea cartonas galben, a contat decisiv. La un asemenea nivel, un jucator mai putin se simte inzecit. Nu intamplator, din acel minut bavarezii au inceput sa paseze continuu, schimband obsedant directia de atac. Cand pe stanga, cand pe dreapta. Asta a consumat repede energiile elevilor lui Sir Alex Ferguson si a decis soarta calificarii.
Rezultat mare pentru Bayern Munchen. Fara spectacol, bavarezii se gandesc la semifinala cu Lyon si, de ce nu, la marea finala. Spiritul de lupta german, preluat repede de vedetele aduse de pretutindeni, explica de ce a ajuns Bayern aici dupa ce in ultimele luni clubul din Munchen a avut parte de multe framantari si tensiuni. Acum, fanii jubileaza: Bayern, uber alles!