CFR, de la gafă la ispravă

august 22, 2012 in Liga Campionilor

Sougou, un jucător de pe urma căruia CFR va încasa multe milioane de euro. Şi a venit liber de contract. Asta da afacere!

Italianul Felice Piccolo a fost trecut pe lista de rezerve deşi era în stare de suspendare. O gafă istorică. O gafă care putea scoate echipa CFR Cluj din play-off-ul Ligii Europa înaintea meciului-retur cu Basel. După gafă, una caldă. „Ceferiştii” s-au impus pe teren cu 2-1 şi au prima şansă de calificarea în manşa secundă de la Cluj. Aşa cum am intuit ieri, Sougou a fost omul cu golurile izbăzitoare. CFR are două şanse din trei (victorie sau egal pe teren propriu) ca să ajungă în grupele UEFA Champions League. Chiar şi o înfrângere cu 0-1 e… bună. Ca să nu mai lungesc vorba, ardelenii s-au scos în Elveţia după ce le-a trecut glonţul pe la ureche din cauza unei erori birocratice de proporţii!

Lipsa unei comunicări eficiente cu Federaţia era să facă praf şi pulbere victoria de la Basel. Subiectul a fost Felice Piccolo. Jucătorul italian era suspendat două etape dar pentru că n-a fost inclus în lotul comunicat la UEFA nu şi-a ispăşit pedeapsa în „dubla” cu Slovan Liberec. Cei de la CFR ştiau că are drept de joc şi, logic, l-au inclus pe lista de rezerve. Noroc cu intervenţia forului european că altfel vorbeam acum de un 3-0 la „masa verde” pentru elveţieni. De râsul curcilor!
Am spus ieri că atacanţii Pantelis Kapetanos sau Modou Sougou vor scrie istoria meciului-tur cu FC Basel. Kapetanos nu a fost în apele lui însă senegalezul Sougou a impresionat pe toată lumea. „Fulgerul”, cum l-a poreclit presa elveţiană, a marcat două goluri. Unul mai frumos decât celălalt. Putea fi şi mai şi dacă pe final mingea nu nimerea bara. Ar fi fost un hattrick de zile mari!
Faţă de acum doi ani, când n-a avut niciun şut pe spaţiul porţii lui Basel, CFR a evoluat mult ca joc şi calcă pe urmele Stelei. E bine să avem două echipe care ştiu să adune puncte din Europa. Doar aşa putem rămâne în top cu speranţa că într-un viitor nu prea depărtat să ajungem, din nou, direct în grupele Ligii Campionilor. Deşi, sincer, mi se pare o utopie pentru cel puţin 10 ani de acum încolo!

P.S. 1 – Adrian Porumboiu, patronul Vasluiului, a spus că meciul cu Inter Milano, de la Piatra Neamţ, programat joi, de la ora 21:45, nu va fi transmis în România din cauza banilor. Am auzit că televiziunile de la noi au confundat partida cu marele Inter cu un joc de antrenament din… Antalya. Cam atâţi bani au oferit. Regretabil şi trist. Dar mai sunt ore bune ca să se înţeleagă că în România vine o forţă a fotbalului mondial!
P.S. 2 – Adrian Mutu s-a despărţit de Cesena. E oficial. De luni, „Briliantul” merge la Ajaccio, în Ligue 1. Mutu a semnat o înţelegere valabilă până în 2013 pentru un salariu anual de 900.000 de euro!