Când se unesc „câinii”… vin „hingherii” !!!

februarie 19, 2018 in Liga 1

Dinamoviștii au uitat că un meci se termină doar atunci când fluieră arbitrul. S-au bucurat prea repede, iar acum riscă să rateze play-off-ul!

Dinamo a avut 2-0 până în minutul 84 dar s-a grăbit prea repede să sărbătorească victoria cu FCSB. Entuziasmul transmis de fani a fost molipsitor. La început în bine dar spre final, perdant. Invențiile lui Budescu au adus remiza salvatoare după ce spre finalul jocului fcsb-iștii i-au hăituit de „câini” precum hingherii. Experiența de joc și schimbările făcute la pauză de antrenorul Dică (Budescu și Man) au schimbat destinul unei partide ce părea pierdută. FCSB putea chiar câștiga dacă jocul mai dura câteva minute. Tactica lui Miriuță, cu apărare aglomerată și contraatac, a fost ok până la ultimul sfert când schimbările lui Torje și Nistor au dereglat complet sistemul de joc. O notă specială pentru prestația arbitrului Marius Avram care a condus excelent un derby destul de tensionat. Altfel, așa se întâmplă când te bucuri prea repede!

Joc spectaculos și tensionat. Cu lume multă în tribune. Dinamo a avut entuziasmul echipei care vrea în play-off. FCSB nu a vrut să riște și a făcut mai multe schimbări în echipa care a bătut Lazio în urmă cu câteva zile. Au ieșit Nedelcu, Benzar, Man și Budescu, au intrat Enache, Popescu, Cristi Tănase și Coman.
Tactica lui Miriuță a fost simplă: apărare aglomerată și contraatacuri tăioase. Totul perfect timp de 84 de minute doar că, în final, absența lui Nedelcearu (transferat în Rusia, la Ufa) a fost fatală. Dinamo a rezistat surprinzător de mult cu o apărare fragilă dar în final a luat două goluri din cauza unor greșeli grave: la primul, Olteanu l-a scăpat din marcaj pe Man, iar la al doilea Hanca a fost scos din peisaj de Teixeira.
Și apărarea FCSB-ului a gafat la reușitele lui Pesici și Torje. În frunte cu portarul Vlad, un băiat talentat dar fără experiența confruntărilor cu miză mare. La primul gol a degajat aiurea, iar la al doilea a intervenit cu frică și a scăpat mingea în poartă. Nu întâmplător, vicecampioana României încearcă să transfere în aceste ore un portar de top!
Foarte buni Nistor și Torje. Ultimul a câștigat duelul „repatriaților” cu Cristi Tănase deși „Tase” a avut momente bune în care a iuțit jocul. Mai are de muncă până își intră în ritm. La polul opus, Enache. Joc slab, haotic, fără orizont. Una peste alta, efortul supraomenesc din confruntarea cu Lazio a lăsat urme adânci însă Dinamo nu a speculat această oportunitate, iar acum tremură serios pentru play-off.
Dinamo putea câștiga dacă suporterii și jucătorii nu se bucurau prea repede. Bineînțeles, cu acordul tacit al antrenorului Miriuță. La fel de bine putea câștiga și FCSB dacă apărarea, unde doar Planici a fost la înălțime, funcționa la fel ca în confruntarea cu italienii.
Un derby cu de toate. Cu goluri, cu suspans, cu lume multă, cu tensiune. A început cu sloganul „Când se unesc câinii, ziua învinge noaptea”, reconvertit la final de scorul înregistrat pe tabela de marcaj în „Când se unesc câinii… vin hingherii !!!” 🙂 .