Campionat cu mult scandal și puțin fotbal!

martie 31, 2016 in Liga 1

Fotbalul românesc este sufocat de acuzații care mai de care. Poate ar fi bine să fie mai mult fotbal și mai puțin scandal!

Fotbalul românesc este sufocat de acuzații care mai de care. Poate ar fi bine să fie mai mult fotbal și mai puțin scandal!

Fotbal fără spectacol dar scandal cât cuprinde în confruntarea Pandurii – Steaua. Pe undeva era de așteptat dacă ne uităm la miza partidei însă pe la alții calitatea jocului bate erorile de arbitraj, faulturile grosolane sau mitocănia unor jucători. Scandal la eliminarea croatului Mrzjlak pe motiv că Adi Popa a făcut henț. Da, l-o fi făcut dar cu mâna croatului pe tricoul său. Ținere din spate, suficient pentru al doilea galben și out. Foștii arbitri Porumboiu, Lăzărescu și Zotta au spus că n-a fost penalty la golul Stelei, iar Crăciunescu zice că da. Cel mai aproape de fază a fost adiționalul Comănescu care a văzut henț la Hora. După gol, Săpunaru și-a scos tricoul tricoul și a dat fuga la Reghecampf pe care l-a înjurat ca la ușa cortului. Două momente distincte, iar arbitrul Avram trebuia să arate două cartonașe galbene și, automat, eliminare. N-a dat nimic și nu s-a mai „analizat” atât de „profund” ieșirea golănească a internaționalului român. Cine se respectă nu face așa ceva!

Trei momente grele în partida Pandurii – Steaua. Dar pe cât de grele pe atât de simple. Din păcate s-a făcut mare tam-tam unii acuzându-l pe arbitrul Marius Avram că a viciat rezultatul. Oare?
Păi s-o luăm pe rând: eliminarea croatului Filip Mrzjlak din minutul 38. Tămbălău că nu s-a dat henț la preluarea lui Adi Popa că altfel nu se mai ajungea la eliminare. Greșit. Faza a fost comună, cu preluare și ținere de tricou, din spate, în același timp. Dacă Popa a greșit trebuia acordat henț, iar pentru ținere clar cartonaș galben. Cum era al doilea Mrzjlak a plecat la cabine. Dacă vrem să spunem adevărul până la capăt croatul trebuia eliminat mai devreme la faultul grosolan asupra lui Stanciu, din primele minute, intrare trecută cu vederea de Avram.
Belea mare la penalty. Pe televiziuni s-a analizat până în miez de noapte. Ca rezumat al părerilor lucrurile stau cam așa: foștii arbitri Adrian Porumboiu, Dan Lăzărescu și Constantin Zotta au spus că n-a fost penalty, în schimb Ion Crăciunescu era convins că decizia a fost corectă. Cel mai aproape de locul faptei a fost arbitrul adițional Adrian Comănescu. El a văzut cel mai bine faza. De la câțiva metri. Și a avut curajul să spună cu câteva minute înainte de finalul jocului. Curaj, nu glumă. Să-i dăm crezare că altfel o luăm razna cu suspiciunile.
Incalificabil gestul lui Săpunaru de după gol. Internaționalul roman și-a scos tricoul în timpul unei crize de nervi cum rar am văzut pe stadioane. Logic, merita cartonașul galben dar arbitrul s-a făcut că plouă. Săpunaru a continuat și după un sprint voinicesc spre marginea terenului l-a înjurat birjerește pe antrenorul Laurențiu Reghecampf. Și nu s-a mai „analizat” momentul atât de „profund” precum… penalty-ul. 🙂
Chiar dacă avea dreptate, un jucător de echipă națională cum este Cristi Săpunaru, și nu numai, nu are dreptul moral să insulte un antrenor indiferent cine e și ce-a făcut. Asta ține de educație, de cei șapte ani de acasă. Ține de imaginea lui și a echipei naționale. Dar în fotbalul românesc e mai la modă să îți înjuri rivalii decât să încerci să îi domini cu performanțele. Chestie generală de sus până jos!