Bucurie, liniste si lumina

aprilie 3, 2010 in Sărbători

Ne pregatim pentru cea mai mare sarbatoare a lumii crestine. Praznicul praznicelor si sarbatoarea sarbatorilor. Ziua Invierii Domnului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos este aproape. Biruinta impacarii, surparea razboiului, stricarea mortii si infrangerea diavolului sunt elementele definitorii ale acestei zile. Cu ocazia Sfintei Sarbatori a Invierii Domnului vreau sa va spun ca bucuria vine din lucruri marunte, linistea vine din suflet iar lumina vine din inima fiecaruia.
Dragii mei prieteni, oriunde v-ati afla, va doresc sarbatori fericite!

E greu sa gasesti cuvintele potrivite pentru a descrie marea sarbatoare a crestinatatii. Poate nici nu este nevoie de cuvinte ci doar de fapte, atitudini sau comportamente. In aceste zile putem vedea cu alti ochi lumea din jurul nostru, oamenii de langa noi. Putem fi mai toleranti, mai intelegatori si mai cooperanti. Important este sa incercam, pentru ca marea sarbatoare a Invierii Domnului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos inseamna biruinta vietii asupra mortii, victoria binelui in fata raului, caldura si liniste sufleteasca.
Traim vremuri deloc blande. Ba chiar surpinzator de tulburi. Important este cum le abordam. Nu putem spune ca nu se vede lacrima din coltul ochilor, fetele triste sau zambetul fortat al multor semeni de langa noi carora le este din ce in ce mai greu sa faca fata acestei perioade de rastriste. Credinta in Divinitate reprezinta, cu certitudine, raza de speranta si toleranta de care unii duc lipsa iar altii nu o vad si o cauta. Respectul fata de cei din jur, solidaritatea de grup, dorinta de a perfecta ceea ce nu functioneaza asa cum trebuie pot reprezenta pasii de inceput spre construirea unei alte mentalitati colective.
Ca niciodata, Sarbatorile Pascale au venit fara sa ne dam seama. Parca ieri sarbatoream Craciunul si Revelionul, parca ieri aniversam Sfantul Ion, parca ieri era viscol si ger, parca ieri au fost 1 si 8 Martie. Acum vine ziua cea mare a Invierii. Odata cu ea primavara, cu natura imbracata intr-un verde crud si pur, cu razele soarelui mangaind florile viu colorate, cu copiii chiuind a veselie. Un fel de definitie simpla a vietii.