Bella Italia!

iunie 29, 2012 in EURO 2012

Balotelli, nebunul care a declanșat nebunia în cel mai frumos meci de la EURO 2012. Italia este în finală!

În editorialul publicat pe data de 25 iunie, cu titlul „Atenţie, vine Italia!”, mesajul de final a fost următorul: «„Squadra azzura” este în cărți pentru titlul de campioană. Dacă va exista o mare surpriză la acest EURO 2012 aceasta se numește Italia!». Acum avem confirmarea. Italia lui Cesare Prandelli este în finală după ce a trecut de Germania cu eleganţă şi fantezie. Un 2-1 care confirmă istoria: nemţii nu i-au învins pe italieni la turneele finale. „Squadra azzura” are deja două prestaţii de top, cu Anglia şi Germania. Dacă repetă isprava şi în finală, duminică seară, cu Spania, Italia are şanse mari să devină campioana Europei! Dacă nu, va muri frumos!

Mario Balotelli şi-a spălat păcatele, după ratările din meciul cu Anglia, cu două goluri spectaculoase. O încununare a unui joc generos, spectaculos şi inventiv cum n-am mai văzut de multă vreme la Italia. Prandelli a construit cea mai ofensivă „squadra azzura” din ultimul sfert de veac fără a renunţa la valorile tradiţionale: apărare-beton şi un contraatac letal.
Marchisio, cu două ocazii uriaşe, şi Di Natale puteau duce scorul la cote umilitoare pentru Germania. N-ar fi fost ok pentru că nemţii au jucat generos, deschis. Marea lor problemă a fost cuplul de fundaşi centrali, Hummels şi Badstuber, aceştia fiind surprinşi de pasele în adâncime ale „macaronarilor”.
„Mannschaft” s-a întors acasă cu cele două ocazii mari din debutul meciului, o bară şi un gol înscris în minutul 90. Adevărul este că dacă nemţii reuşeau să marcheze în primele minute, când Hummels şi Khedira au fost aproape de gol, probabil că partida ar fi luat o cu totul altă turnură. Selecţionerul Joachim Low a schimbat „verigile slabe”, Podolski şi Gomez, dar noii intraţi, Reus respectiv Klose, nu au rupt gura târgului.
În concluzie, Italia şi-a arătat clasa. De câte ori este scandal în fotbalul din Peninsulă, „squadra azzura” face meciuri de zile mari. Şi performanţe. Să nu uităm că la acest turneu final Italia este singura echipă care a reuşit să dea gol Spaniei. Ba chiar să conducă pe tabelă campioana mondială şi europeană en-titre.
EURO 2012 are o finală latină: Spania – Italia. Fotbalul spectaculos a învins matematica!