Barcelona, puterea de a crede în imposibil!

martie 9, 2017 in Liga Campionilor

Au crezut în miracol și au reușit REMONTADA !!!

„Remontada” cu PSG a fost magnifică. La prima vedere pare un miracol dar în realitate este rezultatul unei mentalități pozitive construite încă din copilăria sportivilor. După acel catastrofal 0-4 din tur, Barcelona a reușit să surclaseze PSG-ul pentru că toată echipa și staff-ul tehnic au crezut că se poate face așa ceva. În opt minute s-a schimbat un destin. Dorința de victorie, chiar și în cele mai dificile împrejurări, se construiește din școală. Să crezi în tine este cel mai important susținător de efort pentru orice sportiv indiferent de disciplina la care se antrenează și joacă. Din păcate, fotbalul românesc este departe de o asemenea mentalitate. Ultimul exemplu: Steaua avea nevoie de patru goluri cu Dinamo ca să ajungă în prelungirile pentru accesul în finala Cupei Ligii. Ce a făcut? A pasat mai tot timpul de-a latul terenului sau la portar. Și a pierdut! În schimb, Barça a atacat cu frenezie, cu tupeu, cu riscuri enorme. Și în fața cui? În fața unei superputeri fotbalistice, a unei trupe care o umilise în meciul-tur. Dar cine riscă și câștigă. O lecție totală de a crede în imposibil!

Este pentru prima dată în istoria Ligii Campionilor și a Ligii Europa când o echipă reușește calificarea după 0-4 în manșa-tur. Barcelona a răsturnat aproape incredibil soarta calificării în „sferturile” UEFA Champions League. Barça a arătat lumii întregi ce înseamnă miracolul în sport, ce înseamnă să crezi în forțele proprii, ce înseamnă să învingi ideea de… „imposibil”!
O astfel de mentalitate pozitivă a făcut diferența. Din păcate, sportul românesc este departe de așa ceva. Cultura de a crede în tine însuți se construiește din școală. În ultimii ani s-au făcut mulți pași înainte dar ca să-i prindem din urmă pe cei buni dorința de victorie cu orice preț trebuie implementată, cu insistență, de la vârste fragede. Indiferent de numele adversarului, indiferent de condițiile de joc, indiferent de prestația arbitrilor, indiferent de orice. Doar victoria contează!
Jucătorii Barcelonei au depășit cu mult și ideea de victorie în sine. Au scos scorul necesar, astronomic, fabulos, care i-a dus în sferturile de finală. Nu degeaba li se spune „extratereștrii”. 🙂 Aaaa… era să uit de antrenorul Luis Enrique. Cu puține zile în urmă omul își anunțase plecarea. Acum are tot dreptul să se răzgândească pentru că miracolul cu PSG i se datorează și lui. În ultimele opt minute de joc, inclusiv prelungirile, Neymar și colegii săi au schimbat tabela, de la 3-1 la 6-1, iar odată cu ea destinul Barcelonei în actualul sezon de Liga Campionilor și pe cel al omului care-i antrenează, Luis Enrique.
Puterea Barcelonei de a crede în imposibil este tulburătoare și ne va urmări mulți ani de acum încolo. O caracteristică specifică numelor mari, caracterelor puternice!