Atitudine-Fotbal 2-1

octombrie 18, 2010 in Fotbal

„In fotbal, nu intotdeauna cine joaca mai bine si castiga”, a spus antrenorul Stelei, Marius Lacatus, dupa „Marele Derby”. O teorie verificata de „n” ori pana acum si (re)confirmata, duminica seara, in Dinamo-Steaua. „Cainii” nu au depasit nivelul de mediocritate din ultima vreme insa spiritul de lupta al „ros-albilor” a facut diferenta.

Steaua a dominat degeaba. Intr-o confruntare de genul asta impresia artistica este egala cu zero. Sunt orgolii imense la mijloc, sunt motive de ironie pentru un intreg sezon si, nu in ultimul rand, miza celor trei puncte. Jucatorii lui Dinamo au inteles mai bine acest lucru si, la final, au luat tot.
Nu si Apostol, care pune mana pe minge in propriul careu anuland, ca din senin, avantajul adus de Stancu. O faza de fotbal amator expusa in socotelile complicate ale „Marelui Derby”. S-a vazut din avion ca acei fotbalisti care au fost pana de curand la Unirea Urziceni, cu exceptia lui Ricardo, nu au jucat mai nimic pentru Steaua. O constatare si… atat!
De cealalta parte, Ioan Andone a fost constient ca exista o diferenta de valoare in favoarea Stelei si a pregatit meciul in consecinta. Tehnicianul dinamovist a preferat ca elevii sai sa atace cu prudenta desi avea la dispozitie un atac productiv. O surpriza oferita Stelei care se simte mai bine atunci cand are in fata o formatie ce joaca fotbal. Nu si o „autobaza” pe care trebuia s-o scoata din poarta.
Altfel, se impunea penalty la Ricardo, in finalul primei reprize, iar N’Doye trebuia eliminat inca din minutul 8 pentru intrari dure si repetate la adversari. Sunt singurele reprosuri care i se pot aduce arbitrului Marius Avram. Probabil cu urmari pe tabela de marcaj. La acest capitol fotbalul romanesc continua sa stea departe de regulament si asta nu e bine.
Efectele acestui rezultat strica socotelile Stelei mai mult decat ar ajuta pe Dinamo. Aici e clar. Nu-i vad pe „caini” in lupta pentru titlu. In schimb, Steaua ar fi ramas cu sanse mari daca se impunea in „Groapa”. Asa, lucrurile se complica tare de tot pentru trupa lui Lacatus. „Ros-albastrii” nu mai au voie sa faca pasi gresiti pana la finalul turului.
In loc de concluzie as spune ca Dinamo ramane cu satisfactia unei victorii care nu se compara cu nimic, iar Steaua cu frustrarea ca a fost mai buna pe teren dar fara efect pe tabela. La final, ce e scris acolo aia conteaza!