Terminatorul

octombrie 17, 2010 in Box

 Nu este vorba despre indragitul personaj, interpretrat de celebrul Arnold Schwarzenegger, din filmul cu acelasi nume. Doar o porecla care i se potriveste precum o… manusa pugilistului Lucian Bute. Cu succesul prin KO inregistrat, sambata dimineata (vineri seara in Canada), in fata americanului Jesse Brinkley, Bute a ajuns la 27 de victorii. Ca senzatie, 22 dintre adversarii intalniti de roman s-au dus in lumea viselor inaintea gongului de final. Lucian Bute, un supercampion!

Arena „Bell Center”, din Montreal, a fost, din nou, zguduita din temelii de decibelii lansati de cei peste 16.000 de spectatori care au tinut sa-l ovationeze pe Lucian Bute. „Mister KO” nu i-a dezamagit, Bute reusind sa-si apere, pentru a sasea oara consecutiv, centura de campion al lumii la supermijlocie (versiunea IBF).
Lucian Bute a boxat ca un supercampion. Si-a tocat minut cu minut adversarul pentru ca in runda a 9-a sa-l trimita definitiv la podea cu o stanga de zile mari. Asta dupa ce americanul Brinkley a mai ascultat numaratoarea arbitrului de ring la finalul reprizelor 5 si 8.
Nu am inteles sub nicio forma declaratiile rautacioase, ca sa nu le spun altfel, lansate la adresa lui Bute de un alt nume mare al boxlului romanesc, Leonard Doroftei. „Bute si-a batut fara probleme adversarul, iar de cateva meciuri se tot repeta acelasi scenariu. Asta nu poate sa insemne decat ca Bute lupta la o categorie slaba”, a declarat „Mosu” pentru Prima TV. Ma limitez sa spun ca Lucian Bute nu merita astfel de aprecieri. Faptul ca „Mister KO” nu s-a aruncat orbeste la meciuri grele, asa cum a facut Doroftei, preferand pasii mici si siguri spre elita categoriei explica rezultatele excelente de pana acum.
Este adevarat ca unii specialisti au pretins ca Brinkley nu-i va crea emotii deosebite supercampionului nostru, iar americanul e „un adversar modest”, ales de Interbox special pentru a-l ajuta pe Bute sa-si pastreze centura. Poate asa o fi insa regulamentul permite campionului la zi sa isi aleaga adversarul. Aici este vorba despre o strategie pe termen lung care il pregateasca pe Bute pentru meciurile de unificare a centurilor sau pentru gale-show contra lui Bernard Hopkins sau Kelly Pavlik. O vorba de pe la noi zice ca… „Graba strica treaba”. Lucian Bute stie asta si progreseaza incet si sigur. Nu intamplator si-a batut mar mai toti adversarii!