Zodia „Baciului”

august 19, 2013 in Special

Implicarea lui Bogdan Stelea la reprezentativa U21 îl implică și pe Gică Popescu. Doar formează o echipă pentru alegerile de la Federație, nu?

Implicarea lui Bogdan Stelea la reprezentativa U21 îl implică și pe Gică Popescu. Cei doi fac parte din aceeași echipă pentru alegerile de la Federație, nu?

În fotbalul românesc se poate orice. Deci și o zodie nouă. 🙂 La naționala de tineret U21 este dorit Bogdan Stelea. Omul lui Gică Popescu. Fostul selecționer, Emil Săndoi, și-a dat demisia așa că primul mesager din echipa managerială a „Baciului”, pregătită să preia șefia Federației după alegeri, are mari șanse să pună piciorul în „Casa Fotbalului”. Ca selecționer. O sabie cu două tăișuri. Săndoi a lăsat naționala de tineret pe locul 11 în Europa. Așa și-așa. Stelea, dacă va semna un contract cu FRF, trebuie să confirme prin rezultate. Altfel, multe ulcele se vor sparge în capul său. La fel pățește și Gică Popescu. Nu e simplu deloc, iar decizia de acceptare implică un risc asumat. Cu „Arnold” la tineret putem spune că fotbalul intră în zodia… „Baciului”!

Emil Săndoi începuse să fie criticat mai ceva ca Victor Pițurcă, omologul său de la reprezentativa mare. În ultima vreme s-au întâmplat destule pe la „tineret” culminând cu acel 2-2 din Insulele Feroe, în iunie. La care se adaugă ultimul rezultat, 0-2 cu Cipru. Plus abaterile disciplinare ale unor „vedete” în devenire. Senzația creată era că Săndoi a scăpat din mână situația deși nu cred într-un astfel de scenariu.
Săndoi și-a dat și nu prea demisia. Dacă și-o dădea nu mai comenta. Fostul selecționer al naționalei U21 s-a văitat în presă că la „amicalul” cu Cipru, din 13 august, a putut să facă doar un antrenament. Foarte puțin, iar dacă este așa vina aparține Federației.
Bogdan Stelea este alesul celor de la „Casa Fotbalului”. Asta dacă va semna un contract. O sabie cu două tăișuri. Fie se vrea instalarea treptată a oamenilor din echipa lui Gică Popescu, pentru ca tranziția de după alegeri să fie mai ușoară, fie se dorește ca „Arnold” să-și rupă gâtul și odată cu el chiar Popescu. Vă imaginați ce comentarii vor apărea după un eventual eșec de proporții? Că la bine nu se pune. Ca-n România! 🙂
Prin implicarea lui Stelea, ca selecționer la U21, se implică și Gică Popescu. Cei doi au nevoie de o performanță importantă la „tineret” pentru că altfel vor genera motive să fie atacați în alegerile pentru conducerea FRF.