Suporterii, cheia FCSB spre titlul!

februarie 13, 2020 in Liga 1

Dinamo – Steaua: suporterii celor două echipe anunță coregrafii de zile mari. Așteptăm spectacolul!

Coincidență sau nu, de când suporterii Peluzei Nord au decis să nu mai vină la meciurile FCSB echipa lui Gigi Becali nu a mai câștigat titlul de campioană. Mai radicali, același lucru l-au făcut și fanii de la Peluza Sud care au ales să rămână credincioși trupei din Ghencea, CSA Steaua. De la stadioane pline s-a ajuns ca FCSB să joace în anonimat. Acasă, din ce în ce mai puțini spectatori. În deplasare mai vine lumea dar nu așa cum se întâmpla atunci când echipa lui Gigi Becali făcea meciuri mari în Europa. Toate adunate au adus nereușitele din ultimii ani. Acum, unele facțiuni din Peluza Nord anunță revenirea alături de FCSB. La meciul cu Dinamo, de duminică. Pentru echipă, pentru jucători nu e rău deloc. Vor avea parte de o galerie adevărată, ca pe vremuri. Altă atitudine, altă implicare. Asta i-a lipsit FCSB-ului, ani la rând, ca să i-a titlul. Să vedem dacă revenirea celor de la Nord va schimba starea de spirit a echipei și, de ce nu, va (re)deschide drumul spre victorie.

Puțin peste două mii de spectatori la meciul cu Clinceni. Într-un stadion cu 50.000 de locuri aduce a pustietate. FCSB nu mai atrage, suporterii adevărați au preferat televizorul. Cine e de vină?
În primul rând, patronul Gigi Becali. Dincolo de intențiile generoase de a investi în fotbal, de a face performanță, Becali a comis de-a lungul anilor câteva erori care i-au pus pe goană pe fani. Comportamentul față de fostele glorii ale Stelei, implicarea în treburile antrenorului, aprecierile între extreme la adresa jucătorilor importanți – când criticați de mama focului când lăudați exagerat, sunt principalele motive care i-au determinat pe fani să se îndepărteze de FCSB.
Cam de vreo cinci sezoane, fără suporterii de altădată, FCSB nu a mai pus mâna pe titlu. Grupele Ligii Europa au ținut de cald, iar banii de acolo au ținut bugetul. Până anul trecut când s-a ratat și acest obiectiv. Că de Liga Campionilor nu cred că mai este cazul de adus în discuție. De la un an la altul din rău în mai rău.
Recent, unii dintre fanii Peluzei Nord au anunțat că revin alături de FCSB. „Skins Berceni”, grup condus de Gheorghe Mustață, unul dintre liderii Peluzei Nord, și cei de la „Insurgenții” vor fi în peluză la meciul cu Dinamo, de duminică. Un plus pentru Coman și colegii săi. O altă atmosferă, o altă motivare.
Dar nu toată Peluza Nord revine alături de FCSB ceea ce înseamnă că rănile vechi din sufletul fanilor încă nu s-au închis. Nimeni nu știe cum se va termina toată povestea asta. Un lucru e cert: cu mai mulți suporteri alături cresc șansele ca FCSB să câștige titlul de campioană. Fără ei subiectul este ca și închis!