Stoican, licenţă de „Mister”!

decembrie 26, 2013 in Liga 1

Revoluţia declanşată de Flavius Stoican la Dinamo a reuşit. Echipa arată bine şi sunt speranţe mari pentru şi mai bine!

Revoluţia declanşată de Flavius Stoican la Dinamo a reuşit. Echipa arată bine şi sunt speranţe mari pentru şi mai bine!

La început puţini au crezut dar după ultimele meciuri din acest sezon am văzut pe Dinamo de altădată. O echipă agresivă şi ofensivă din primul până-n ultimul minut de joc. Acasă şi în deplasare. Ca pe vremuri. Jucătorii şi-au dorit un astfel de stil ceea ce le-a redat zâmbetul pe buze. Meritul îi aparţine antrenorului Flavius Stoican. A crezut în şansa sa, a muncit, a avut încredere în jucătorii tineri şi a reuşit. Faptul că a avut rezultate într-un timp scurt i-a salvat postul. Altfel nu avea nicio şansă. După numirea la Dinamo l-am criticat pentru că le-a cerut jucătorilor săi zică „Mister”. Nu puteam să-l aşez pe listă alături de Mircea Lucescu, Cornel Dinu, Ioan Andone, Ion Marin, Mircea Rednic, Gigi Mulţescu etc. Acum, Stoican şi-a luat licenţa de… „Mister”!

După un început de sezon dezamăgitor, Dinamo a terminat în stil mare. Jocuri bune, victorii şi puncte. După 19 etape, trupa din Şoseaua „Ştefan cel Mare” hibernează pe locul 5, cu 32 de puncte, la şapte „lungimi” distanţă de locul 3 care duce în Liga Europa.
Antrenorul Flavius Stoican a reuşit să schimbe faţa echipei. După venirea sa a dispărut resemnarea de pe feţele jucătorilor. Cei tineri, în frunte cu Dorin Rotariu, au avut şansa lor. Rotariu chiar are stofă de fotbalist mare. Nu întâmplător au apărut ofertele din Premier League.
Un alt merit al lui Stoican este că a readus la Dinamo stilul de joc de altădată. Agresiv şi ofensiv. Minut de minut, acasă sau în deplasare. Specific tinereţii. Asta arată ceea ce vrea Stoican din Dinamo. O formaţie modernă, de viitor.
În fotbal este nevoie şi de şansă. Flavius Stoican a avut-o pentru că rezultatele au venit repede. Altfel era demis până la sărbători. În acest moment, la Dinamo este nevoie de continuitate şi de sânge proaspăt. Stoican a renunţat la Hasanovici şi Zougoula. Definitiv. Luchin, Curtean, Rus, Joel Thomas şi Pape Ndaw se află, de asemenea, pe „lista disponibilizaţilor”.
După un sezon complicat, antrenorul Flavius Stoican are toate concluziile. Ştie ce trebuie schimbat şi ce nu. Ne-a demonstrat că poate să facă din Dinamo o echipă mare. Cu încredere şi răbdare. La fel cum au făcut alte nume mari care au stat pe banca tehnică a „câinilor”. Din acest motiv îi spun doar atât: «Respect, „Mister”»!