Steaua pusă la zid: Niță – refuzat, „MM” – suspendat!

septembrie 22, 2016 in Special

Florin Niță este cel mai în formă portar din România. Chiar și așa nu are loc nici măcar pe banca de rezerve a echipei naționale. De ce, domnule Daum?

Florin Niță este cel mai în formă portar din România. Chiar și așa nu are loc nici măcar pe banca de rezerve a echipei naționale. De ce, domnule Daum?

Nu este normal ceea ce i se întâmplă Stelei. Selecționerul Christoph Daum l-a lăsat acasă pe Florin Niță. Cel mai bun portar din Liga 1. Niță a jucat în șase din cele opt etape de campionat și a primit doar două goluri. E strigător la cer și miroase de la o poștă a lucru necurat. Mihai Stoica, directorul sportiv al Stelei, a fost suspendat o lună și amendat cu 6.800 lei pentru scandalul de la meciul cu Astra. Dar jucătorul Săpunaru, care a sărit la bătaie, sau antrenorul Șumudică, care după meci a dat declarații ce incitau la violență, ei de ce nu au fost băgați la Comisie? Unii au început să-și construiască o carieră mass-media, și nu numai, din a terfeli Steaua cu orice preț. Chiar ne cred proști pe toți? Se strigă ba că Steaua e ajutată, ba că transferă cei mai buni jucători de la rivale, ba una, ba alta. Adevărul este că poziția Stelei din campionat deranjează unele persoane de la șefia fotbalului românesc. E clar. De asta se întâmplă astfel de mizerii!

Domnule Daum, cine face selecția la echipa națională? Dumneavoastră sau altcineva după analize lungi prin birourile federale? Niță e cel mai în formă portar. La Steaua bifează meci după meci în patru competiții: Liga 1, Cupa României, Cupa Ligii și Liga Europa. Ce să mai facă Niță pentru a-l convinge pe domnul Daum că e bun de națională? Să facă tumbe pe transversala porții? 🙂 Dacă Tătărușanu apară poarta Fiorentinei și justifică astfel convocarea la lot, Pantilimon face tușa la Watford, iar Lung jr. încasează gol după gol la Astra. Florin Niță trebuia păstrat la lot pentru confruntările cu Armenia și Kazahstan, deloc ușoare, dar așa îi creștea cota și probabil cineva, acolo sus, pe la federație, nu-l iubește. 🙁
Pentru un necunoscător al fenomenului fotbalistic, temperamentul lui Mihai Stoica reprezintă principalul motiv al suspendării după tămbălăul iscat la meciul cu Astra. Dar nu e chiar așa. Cu Lovin nu a existat ceva atât de grav care să justifice decizia Comisiei de Disciplină de la FRF: o lună suspendare și o amendă de 6.800 lei. Conform DigiSport, declarația lui Lovin e clară: „Mihai Stoica nici nu cred că m-a văzut. Eu am vorbit cu «MM» şi înainte de meci şi după. El are unele momente în care i se pune ceva pe ochi şi nu cred că realiza că eu sunt acolo. Dar nici nu a avut timp să-mi pună mâna în gât că a venit imediat Săpunaru” (http://www.digisport.ro/Sport/FOTBAL/Competitii/Liga+1/lovin-mm+stoica-incidente-steaua-astra).
Din declarația dată de Lovin importantă mi se pare ultima propoziție: „Dar nici nu a avut timp să-mi pună mâna în gât că a venit imediat Săpunaru”. Da, Săpunaru a sărit la bătaie dar toți tac mâlc. Ce căuta jucătorul acolo? Pe teren dreptatea o împarte arbitrul, nu Săpunaru. Din acest motiv el trebuia chemat la Comisie, iar dacă nu era suspendat merita măcar o amendă zdravănă pentru apucăturile de maidan.
Legat de reacția lui Săpunaru este și declarația dată după meci, cu țintă la „MM”, de antrenorul Marius Șumudică. „Dar fii șmecher până la capăt! Închide-te într-o cameră cu Săpunaru, dacă ești smecher. Nu fi pisică după. Cum îți permiți tu să îl cerți pe Lovin, să-l iei de gât, când tu știi ce probleme a avut acum vreo doi ani?”, a spus „Șumi” conform www.digisport.ro (http://www.digisport.ro/Sport/FOTBAL/Competitii/Liga+1/Sumi+provocare+pentru+MM+Inchide-te+intr-o+camera+cu+Sapunaru+da).
Lovin spune una, Șumudică, alta. Ceea ce deranjează la „Șumi” este pasajul „Închide-te într-o cameră cu Săpunaru, dacă ești smecher”. Incitare la violență pe față că altceva ce poate fi? Să fii bătut în cap ca să crezi că mesajul era unul de… pace. 🙂 Nu e normal, nu e civilizat. Astfel de reacții trebuiau sancționate de comisia care răspunde de ordinea în fotbal. Nu doar Mihai Stoica a fost de vină la acel meci. În 2008, Dorin Goian a fost judecat și suspendat două etape în urma declaraţiilor făcute la finalul partidei cu Oţelul (1-0 pentru Steaua), când afirmase că gălăţenii fuseseră stimulaţi financiar de CFR. Șumudică de ce nu este sancționat pentru declarațiile făcute?!
Să nu ne mai ascundem după perdea: Steaua deranjează unele nume de la comanda fotbalului românesc prin rezultatele bune și rețeta financiară grasă din transferuri. Mai pe direct i se pun fel de fel de bețe-n roate prin tehnica de a arăta, în mod repetat, că e favorizată de sistem deși lucrurile sunt exact invers. Ceea ce i se întâmplă lui Florin Niță și Mihai Stoica se înscrie perfect în acest decor jenant. Rezultatele din „dubla” cu Armenia și Kazahstan vor demonstra calitatea selecției, iar rezultatele Stelei nu vor ține cont de deciziile unei comisii care judecă aceleași cauze cu măsuri diferite!