Simona Halep, din nou scuze sau lipsă de valoare?

ianuarie 19, 2016 in Tenis

Simona Halep

După două „sferturi” consecutive, Simona Halep a părăsit Australian Open 2016 după primul tur. Șocant dar adevărat!

După două „sferturi” consecutive la Australian Open, Simona Halep s-a făcut de râs la ediția din acest an. „Simo” a fost eliminată de o jucătoare care nu câștigase niciun meci într-un turneu de Grand Slam. După astfel de momente nefericite, Simona Halep ne-a oferit scuze fel de fel. Ba accidentări, ba răceli, ba una, ba alta. Tare sunt curios ce-o mai spune acum. Un lucru e clar: dacă nu era pregătită pentru un asemenea nivel mai bine se prezenta, cu succes, la turneul următor. Câtă vreme a intrat în competiție înseamnă că s-a considerat pregătită dar cu chinezoaica Shuai Zhang (nr. 133 WTA) o pierdut categoric. Concluzia? Ori a jucat doar pentru bani, ori a jucat forțată de contractul cu organizatoarii, ori este lipsă de valoare! Ce altceva mai putem înțelege?

Simona Halep a dezamăgit total la Australian Open. Nici măcar răceala la care făcea aluzie într-o conferință de presă anterioară nu îi scuză prestația jenantă în fața chinezoaicei Shuai Zhang. Înfrângere într-o oră și 18 minute cu 4-6, 3-6. Dacă era răcită mai bine nu se prezenta decât să piardă într-un asemenea mod. Doar contractul cu organizatorii îi mai poate scuza prezența într-o astfel de stare că altfel putem crede orice.
Mă tem că eșecurile din astfel de turnee pot oferi și o altă comcluzie ce ține de valoarea sportivă a Simonei. Nu este o rușine atunci când privim realitatea. „Simo” nu reușește să dea lovitura într-un turneu de Grand Slam și, mai mult, pierde aproape mereu în fața numelor grele gen Serena Williams sau Maria Șarapova, iar acum în fața unei cvasinecunoscute. Acest aspect reprezintă un etalon de valoare care trebuie luat în seamă cu mai mare atenție.
Cât despre Shuai Zhang, numărul 133 mondial, doar noutăți șocante: prima victorie la un turneu de Grand Slam, un singur trofeu câștigat, cea mai mare surpriză produsă la Australian Open 2016, câștiguri cu aproape 11 milioane de dolari mai mici decât cele din contul lui Halep etc. Să te bată o astfel de jucătoare este greu de suportat ca să nu spun umilitor.
Un moment foarte dificil pentru „Simo” peste care va trebui să treacă vrând-nevrând. Orice fel de scuză, chiar și medicală, va fi greu de acceptat pentru că au existat alte precedente similare. Tare mă tem că, în acest moment, ar putea fi vorba de lipsă de valoare, iar asta nu se poate corecta decât prin antrenamente, o altă atitudine și un altfel de program competițional!