România U21, o generație de excepție!

iunie 18, 2019 in Internaţional

România U21 la EURO 2019!
„Prima şi cea mai mare victorie este să te învingi pe tine însuţi.” – Platon (filozof al Greciei Antice)

De ani buni fotbalul românesc își caută identitatea pierdută. La fel și echipa națională. Majoritatea selecționerilor au amânat întinerirea de frica rezultatelor negative. Și de ce le-a fost frică n-au scăpat. Calificări ratate pe bandă rulantă. Din fericire, prezența selecționetei U21 la turneul final al Campionatul European schimbă un pic datele problemei. Băieții ăștia au valoare, formează un grup unit și, extrem de important, nu se mulțumesc cu puțin. De aici le vine motivația, foamea de rezultate pozitive. Astăzi este ziua cea mare sau cea mai lungă: meciul de debut cu Croația. Greu, foarte greu. Neam de luptători care nu cedează cu una cu două. Dar ce poate fi ușor acolo? Cu Anglia? Cu Franța? Elevii lui Rădoi visează la semifinale, poate chiar și la trofeu. La prima vedere pare o glumă hazlie însă cine își propune obiective mărețe are șanse reale să se apropie de ele. Altfel, cine se mulțumește cu puțin se alege cu praful de pe tobă. Hai, România !!!

România – Croația, meciul de debut al naționalei U21 la CE de tineret găzduit de Italia și San Marino. Teoretic, cel mai abordabil adversar din grupă. Practic, putem avea parte de un adversar mai tenace decât Anglia sau Franța. Croații joacă un fotbal închis, au o excelentă organizare, în special în plan defensiv, și luptă până la ultima resursă de energie. Tenacitate, determinare. Echipă foarte periculoasă.
Selecționerul Mirel Rădoi are șansa unui grup de excepție. Un grup din care nouă jucători au fost în anturajul naționalei mari. Un plus de experiență enorm care poate fi decisiv la o competiție de tineret. Rădoi va alege cu greu primul unsprezece. O șansă rară cum n-au mai avut-o alți selecționeri de ani buni. Dar va trebui să aleagă bine. 🙂
Am senzația că naționala de tineret ne va uimi în bine. Cred asta pentru că am văzut-o cum joacă, cum se exprimă. Dezinvoltura este unul dintre ingredientele specifice marilor performanțe, iar băieții ăștia nu duc lipsă de așa ceva. Jucătorii de la U21 au valoare și au în picioare meciuri tari, cu miză, cu tensiune.
Deja circulă formula de echipă care va da piept cu Croația: Radu – Manea, Nedelcearu, Pașcanu, Fl. Ștefan – T. Băluță, Cicâldău – Man, I. Hagi, Fl. Coman – Pușcaș. O echipă legată, puternică, cu personalitate. Visele copilăriei fotbalistice, în care au muncit și s-au sacrificat pentru performanță, devin acum realitate pentru toți componenții lotului.
România – Croația, ora 19:30, în direct la TVR1.
Hai, România !!!