Rentă pentru Dudu Georgescu!

aprilie 7, 2014 in Special

Dudu Georgescu, fotbalistul român care a câștigat de două ori „Gheata de Aur” (1975, 1977).

Dudu Georgescu, fotbalistul român care a câștigat de două ori „Gheata de Aur” (1975, 1977).

Ca națiune avem o mare problemă: nu știm să ne prețuim valorile atunci când trebuie. Valabil pentru toate domeniile de activitate. Mereu suntem în urma timpului, iar oamenii de talent care merită răsplătiți fie iau calea exilului, fie primesc decorații și alte ajutoare după moarte atunci când nu mai au ce face cu ele. O dramă imensă trăiește Dudu Georgescu. Omul care a câștigat de două ori „Gheta de Aur” și a marcat 252 de goluri în prima divizie. După ani de procese, casa pe care a primit-o de la statul român pentru performanțele sale a fost retrocedată. La 64 de ani, Dudu Georgescu și-a făcut din nou bagajele. Nu pentru cantonament ci pentru… evacuare. Normal ar fi ca autoritățile statului să repare situația. Așa e drept. Dudu Georgescu merită o indemnizație de merit. Poate chiar și o rentă viageră. Cât să plătească chiria unei locuințe decente și să-i mai rămână ceva bănuți pentru buzunar. Merită!

Pentru cei care nu știu, „Gheata de Aur” este un trofeu acordat celor mai buni marcatori din campionatele Europei. Pentru orice fotbalist este o onoare să dețină în vitrină un așa trofeu. Din păcate, în România nu valorează două parale!
Am ajuns la această concluzie după ce am văzut ce i se întâmplă lui Dudu Georgescu. Fostul mare atacant al lui Dinamo a ajuns cu hainele în sac. Povestea clasică: casă primită de la stat – retrocedare – evacuare. Mai contează că a câștigat, de două ori, „Gheata de Aur”? 🙁
Nu intru în amănuntele unui proces care a durat vreo 17 ani. Dacă există o decizie a instanței atunci acesta e situația. Totuși, dacă statul român i-a oferit o casă, ca recompensă pentru performanțele sale, atunci tot statul român trebuie să repare situația. Musai și repede!
Ce se poate face? Foarte simplu: indemnizație de merit sau rentă viageră. „Gheata de Aur” poate fi echivalată cu o medalie de aur la Europene. Suma? Cât să poată plăti chiria unei locuințe decente, în București, și să-i mai rămână ceva bani de buzunar.
Dudu Georgescu a fost unul dintre fotbaliști pursânge pe care i-a avut acestă țară. Din respect pentru el, dați-i o rentă viageră!