Piți tot va pleca!

septembrie 12, 2014 in Națională

Selecționerul Victor Pițurcă a căzut pe gânduri după ce a aflat că are contract cu Federașia până în 2016!

Selecționerul Victor Pițurcă a căzut pe gânduri după ce a aflat că are contract cu Federașia până în 2016!

Când un antrenor ca Victor Pițurcă a negociat cu un club plin de bani, cum este Al Ittihad, înseamnă că a vrut să plece spre o altă provocare. Că nu s-a ajuns la un acord este o altă temă. Povestea contractului cu scadență în 2016, în loc de toamna lui 2015, este incredibilă. Mă mir cum un om riguros și atent ca Pițurcă nu a văzut așa ceva atunci când a semnat înțelegerea cu Federația. Probabil s-a uitat doar peste clauzele sale, iar pe ale lor le-a sărit cu vederea. 🙂 Ideea este că selecționerul echipei naționale n-a renunțat la plecare. „Vine un moment când te gândeşti şi să pleci”, a spus Victor Pițurcă. Sunt sigur că arabii de la Al Ittihad sau alții vor reveni cu alte propuneri amețitoare. Poate și cu plata clauzei. Dragoste cu sila nu se poate. Și asta pentru că nu depinde totul de ceea ce dorește Piți. Poate că staff-ul său vrea altceva, iar de aici până la plecare mai este de semnat doar un contract. Gras. Că de plecat tot va pleca!

„Cred că este o greșeală de redactare”, a spus recent Victor Pițurcă, într-o conferință de presă, referindu-se la contractul pe care l-a semnat cu Federația Română de Fotbal (FRF). Piți știa că înțelegerea expiră în toamna lui 2015 dar în acte apare… 2016. 🙂 O fi greșeală de redactare dar nu poate exista scuză. Un contract se citește cuvânt cu cuvânt și se semnează pe fiecare pagină. Altfel apar alte „foi” la mijloc cum se tot întâmplă de ani buni în fotbalul românesc!
Chiar dacă nu a ajuns la un acord cu saudiții de la Al Ittihad e clar că selecționerul este pregătit să accepte o altă provocare. Dacă se înțelegea cu arabii exista altă concluzie? Dar dacă vin alții mâine și plătesc clauza din contract? Pleacă? Eu zic că da! 🙂
Pițurcă știe că fotbalul românesc se clatină și este la un pas de faliment. Lucrurile merg din rău în mai rău, iar accidente în parcursul „tricolorilor” pot apărea la orice oră. O posibilă plecare de la națională înseamnă și un răspuns pentru cei care l-au criticat exagerat. Piți e genul de om care nu uită ușor!
Într-un asemenea context despărțirea de echipa națională poate apărea în orice moment. Nu musai legat de bani, mai degrabă de principii. De plecat, Piți tot va pleca. Întrebarea rămâne: cine vine?