Pandurii, adio Europa!

noiembrie 28, 2013 in Liga Europa

Pandurii și-au luat adio de la Europa. Matematic. Ultimul meci, acasă, cu Pacos Fereira, ține doar de orgoliu!

Pandurii și-au luat adio de la Europa. Matematic. Ultimul meci, acasă, cu Pacos Fereira, ține doar de orgoliu!

Pandurii au ratat primăvara europeană după ce au încasat-o de la Dnepr cu 4-1. Fotbalul românesc gâfâie serios. Și de frig, și de neputință. Accesul în fazele superioare ale Ligii Capionilor sau Ligii Europa țin, mai mult decât este cazul, de conjuncturi favorabile, nu de valoare. Un campionat șters nu poate conduce decât la astfel de situații triste. După echipa națională, care a ieșit din lumea bună de câțiva ani, a venit rândul echipelor de club să privească la televizor meciurile eliminatorii din primăvară. Nu e cu supărare dar atât pot formațiile românești cu pretenții. Cluburile care visează la „șaisprezecimi”, „optimi” sau „sferturi” europene trebuie să investească sume importante, de ordinul milioanelor de euro, în fotbaliști capabili să facă singuri diferența!

Fără transferarea unor jucători de valoare nu există calitate. Goana după fotbaliști liberi de contract sau aduși pe bani puțini primește o replică dură. Nici Steaua și nici Pandurii nu vor fi prezente în primăvara europeană. O situație un pic jenantă pentru fotbalul românesc care are pretenții atunci când vine vorba de ierarhii. 🙁
Dnepr le-a aplicat gorjenilor o corecție severă, 4-1, care mă scutește de alte comentarii. Fără Matulevicius, Anton, Nicoară și Erico nu era loc de pretenții. Păcat de momentele bune cu Pacos Fereira (1-1) și de cele 86 de minute în care a condus Fiorentina cu 1-0. Pandurii putea scoate mult mai mult din prima prezență într-o grupă de Liga Europa.
Important este viitorul. Steaua și Pandurii trebuie să învețe din aventura europeană. Un lot acoperit pe toate posturile, cu jucători de calitate, se poate face doar prin investiții serioase. E vremea ca echipele importante din Liga 1 să aleagă ce vor. Accesul spre fazele superioare se obține cu jucători de calitate în primul unsprezece. Măcar atât. Altfel, cu salarii de ordinul sutelor de mii de euro pe an nu vor face mare brânză. 🙁
Acum, adio Europa. Acum contează doar campionatul, iar pentru unii și Cupa României. Un sfârșit de an trist pe toate planurile. Națională, Steaua, Pandurii. Dar vin sărbătorile și poate este bine să zâmbim!