New York, New York, Simona vrea pe primul loc!

august 28, 2019 in Tenis

După Roland Garros și Wimbledon, Simona Halep poate visa și la trofeul US Open!

„I’m gonna make it anywhere / It’s up to you, / New York, New York!” („O voi face oriunde / Depinde de tine, / New York, New York!”). Piesa ale cărei versuri și interpretare aparțin lui Frank Sinatra se potrivesc perfect după debutul Simonei Halep la US Open. Un debut dificil dar cu dreptul: 6-3, 3-6, 6-2 cu Nicole Gibbs (nr. 135 WTA). Simona ne-a obișnuit cu asta. Unde începe greu termină în stil de mare campioană. Și asemenea versurilor de mai sus, Halep poate câștiga oriunde. Inclusiv la New York unde visează deja la trofeu. Surprinzător, publicul a fost de partea ei deși juca împotriva unei reprezentante a țării gazdă. Față de anii precedenți, Simona s-a adaptat mai bine atmosferei de aici. E mai conectată la turneu, unde în ultimii doi ani a fost eliminată din primul tur, și totodată mai detașată de vacarmul caracteristic metropolei americane. Urmează Taylor Townsend. New York, New York, Simona vrea pe primul loc!

După doi ani de eliminări în primul tur la US Open, Simona Halep și-a dorit enorm un debut cu dreptul. Nu a fost însă un galop de sănătate cu Gibbs deși asta am crezut după primul set (6-3). Americanca s-a ținut tare. Deși fostul lider mondial a salvat nu mai puțin de șase mingi de meci, Nicole Gibbs și-a trecut în cont setul doi. Tot cu 6-3.
Un pic răvășită dar încrezătoare, Halep a început în forță decisivul. A cerut staff-ului său mai multă susținere, a avut tot timpul controlul și a jucat exact ceea ce trebuia pentru un 6-2 fără prea multe comentarii. După o oră și-un pic, Simona s-a calificat în turul secund unde va avea ca adversară tot o americancă, Taylor Townsend (nr. 116 WTA).
Simona arată bine. Și fizic, și mental. Conectată sută la sută la US Open. Ca la Wimbledon. Și asta s-a văzut atunci când a cerut o susținere mai animată din partea staff-ului ei. A mai făcut asta și cu alte ocazii. E clar că o ajută. Mai ales că majoritatea spectatorilor au susținut-o cu plăcere deși juca contra unei… americance.
Simona Halep ia meci cu meci. Așa scapă de presiunea victoriei finale. Meci cu meci câștigat are șansa să ajungă în finală, iar acolo chiar este posibil orice. Important să-și facă jocul. Presiunea e greu de gestionat, mai ales la un turneu de Grand Slam, dar Simona a învățat s-o controleze și s-o exploateze în favoarea ei. Mai multă încredere în ea însăși nu-i strică. Întotdeauna a avut parte de meciuri grele în primele tururi dar începând cu „sferturile” nivelul jocului ei a crescut exponential. La fel și speranțele noastre într-o nouă victorie de senzație!