Nemții, spre finală cu „Robbeni” în „Rolls-Reus”!

aprilie 24, 2013 in Liga Campionilor

Robert Lewandowski este de departe eroul Borussiei Dortmund. Antrenorul Jürgen Klopp l-a transformat în cel mai prolific marcator al Borussiei!

Robert Lewandowski este de departe eroul Borussiei Dortmund. Antrenorul Jürgen Klopp l-a transformat în cel mai prolific marcator al Borussiei!

Bayern München a demolat Barcelona, cu 4-0, iar în seara asta Borussia Dortmund a măturat pe jos cu marele Real: 4-1. Nemții au marcat de opt ori. Patru Bayern, patru Borussia. U-lu-i-tor! Fotbalul care dă campioana Europei și a lumii e praf. Expresia nu e deloc dură pentru că vorbim despre semifinalele Ligii Campionilor. Messi, inexistent, apărarea Barçei, catastrofală. Mourinho, a greșit echipa, Real, în derută totală. Probabil că asistăm la finalul unei ere. Au ieșit la rampă „bavarezii” Robben și Ribbery precum și „noutățile” Lewandowski și Reus. Germania bate pas de defilare spre marea finală de pe „Wembley”!

Bayern München a umilit Barça. La scor. Așa ceva nu s-a mai văzut de mult. Asta ieri. În seara asta a venit rândul Realului. Polonezul Lewandowski l-a transformat pe Ronaldo într-un ilustru anonim. Ca imagine. Patru „boabe” în contul lui Lewandowski. Fe-no-me-nal! Fraților, vorbim de Liga Campionilor, nu de liga a V-a județeană!
Acest 4-0 administrat Barcelonei arată totuși ceva. O superechipă, ultraofensivă, cu un atac și-un mijloc care au acoperit, de ani buni, erorile compartimentului defensiv. Bayern a speculat acest detaliu și a transformat returul de săptămâna viitoare într-o simplă formalitate. Dar mai știi la ce ne putem aștepta? 🙂
Ceea ce părea un fel de accident, în cazul Barçei, amplificat apoi de umilirea Realului, a scos la iveală o posibilă criză la nivelul fotbalului spaniol. Pe zona cluburilor. Barcelona și Real nu mai au suflu pentru a câștiga trofeul Ligii Campionilor. Malaga e ieșit în genunchi din „sferturi”, iar în Liga Europa fotbalul spaniol nu mai are echipă în „careul de ași”. Ce să înțelegem? Probabil este un final de eră care va antrena schimbări spectaculoase de strategie.
Încă o temă. Când a aflat că va întâlni Borussia Dortmund, în optimile de finală, antrenorul Mircea Lucescu a pronosticat că una dintre aceste echipe va ajunge în marea finală. Uite că e aproape de adevăr. Borussia este ceva de vis. Cu patru goluri marcate în poarta Realului, Lewandowski a ajuns un atacant mai râvnit ca înfumuratul Ronaldo. Reus și Götze, alte două „noutăți” tari oferite de antrenorul Jürgen Klopp. Și pentru Borussia finala e foarte aproape!
În concluzie, Germania – Spania 8-1. Fără comentarii. Nemții sunt pe cai mari și așteaptă ultimele 90 de minute care să-i ducă, oficial, pe „Wembley”. Ca să mai glumesc un pic, cu „Robbeni” în „Rolls-Reus”! 🙂