Lacatus viseaza la titlu

octombrie 25, 2009 in Liga 1

Vasluiul lui Marius Lacatus a inceput sa simta aerul tare al inaltimilor. Trupa antrenata de Laca a reusit sa castige pe stadionul „Ion Oblemenco”, nu fara emotii, trimitand fara mila Craiova in zona retrogradarii si a disperarii. Mike Temwanjera si Wesley au fost gloantele care au rapus „Stiinta”, o umbra a echipei din sezonul trecut. Trei puncte care urca Vasluiul, momentan, pe podiumul Ligii 1.

E prematur sa facem calcule in privinta titlului. Totusi, campionatul a trecut deja de jumatatea turului si incet, incet echipele cu pretentii la podium incep sa dea serios din coate spre primul loc. Unii s-au grabit repede sa dea verdicte despre mandatul lui Marius Lacatus la FC Vaslui, fiind sceptici in privinta realizarii unor performante notabile. Uite ca, pentru moldoveni, aceasta a fost a treia victorie in tot atatea meciuri disputate sub comanda lui Lacatus. Nu e deloc putin pentru ca Laca a preluat echipa din mers, in plin campionat.
Cred ca Vasluiul avea nevoie de Lacatus. Dupa mandatul lui Cristi Dulca si interimatul lui Dorel Zotinca, patronul Adrian Porumboiu a vrut pe banca tehnica un nume sonor. Negocierile cu belgianul Enzo Scifo au e[uat iar finantatorul moldovenilor a trebuit sa se multumeasca cu o alta legenda, de aceasta data din fotbalul romanesc: Marius Lacatus. Un nume sonor, chiar un simbol, capabil sa se impuna cu usurinta in fata jucatorilor. In acest context, Laca a picat la tanc.
Momentul favorabil traversat de FC Vaslui si Marius Lacatus are radacini in maniera de a privi fotbalul a fostei glorii steliste. Laca nu a stat pe ganduri atunci cand a primit oferata de a antrena Vasluiul, punand pe primul plan performanta, nu latura financiara. Un detaliu deloc de neglijat. Jucatorii afla despre asta si privesc altfel numirea unui nou tehnician. Cu mai mult respect, cu mai mare atentie la ceea ce face si ce le spune.
Obiectivul pentru FC Vaslui si Marius Lacatus nu s-a schimbat si ramane cel stabilit inainte de inceperea campionatului: unul dintre primele cinci locuri sau castigarea Cupei Romaniei. Acum, dupa succesul din Banie, Lacatus si elevii sai au tot dreptul sa viseze la titlu, mai ales ca rivalele din Bucuresti, Timisoara sau Cluj nu rup gura targului in campionat si nici in cupele europene. Dupa marile performante reusite cu Steaua, ca jucator, pentru Lacatus a venit momentul sa se gandeasca la marea lovitura ca… antrenor. Cu o formatie valoroasa pe mana, precum FC Vaslui, chiar are sanse reale.