La inceput de … blog

octombrie 16, 2009 in Fair-Play

Traim intr-o lume agitata in care preocuparea oamenilor pentru ziua de maine trece in plan secundar – aproape fara sa ne dam seama – valori precum educatia, intelepciunea, bunul simt, increderea, respectul, toleranta sau sinceritatea. Sunt valori care, in mod normal, ar trebui sa se regaseasca in felul de a fi al oricarei persoane, oriunde s-ar afla pe acest pamant.


De ce am dat aceste exemple? Simplu: sunt valori care te ajuta sa inveti cum sa te comporti cu oamenii din jurul tau, sa nu afisezi aere de superioritate chiar daca stii mai multe decat ceilalti si, foarte important, sa stii sa asculti parerile altora si sa tii cont de ele, atunci cand e nevoie de asa ceva.
Si, pentru ca a venit vorba despre parerile altora, de voie, de nevoie, intram in sfera sportului – pentru ca despre sport vom vorbi aici, multa vreme de acum incolo. De foarte multe ori, chiar ingrijorator de multe ori, in sport, dar in special in fotbal, au existat conflicate in care partile implicate au refuzat sa comunice intre ele, sa-si spuna deschis parerile. Din aceasta perspectiva, dreptul la libera exprimare este primul pas in vederea rezolvarii oricarui diferend. Daca fiecare parte stie ce nemultumiri are cealalta, se poate ajunge la un compromis multumitor.
Fie ca este vorba de un ministru, de un patron, de un presedinte de club, de un sportiv sau de un suporter toata lumea are dreptul la libera exprimare. Dar nu oricum, ci cu un limbaj decent, insotit mereu de argumente. Asta as vrea sa se intample si pe acest blog. Avem atatea lucruri de spus, de transmis, incat merita sa pierdeti un minutel, poate si mai putin, pentru a asterne un comentariu la temele de discutie pe care le voi aborda.
Si pentru ca suntem la… „Suporter de serviciu” am sa va sustin punctele de vedere, am sa le expun analizei publice, daca sunt argumentate logic. Nu voi accepta cuvintele urate, jignirile, injuraturile si mesajele rasite. Astfel de „abordari” nu vor fi publicate pe acest blog din respect pentru cei care chiar vor sa transmita un mesaj catre societate.
Deci, va invit la dialog pentru si despre sport. Fair-play, binenteles!