Huliganii, afară din stadioane!

decembrie 21, 2018 in Liga 1

De reținut: „Violența este ultimul refugiu al incompetenței.” – Isaac Asimov (scriitor american născut în Rusia)

Soția lui Sergiu Hanca a fost bruscată în incinta stadionului din Giurgiu, la meciul Astra – Dinamo (4-1), de către huligani din galeria dinamovistă. Așa ceva depășește orice limită. A fost o perioadă când astfel de acte dispăruseră din peisajul fotbalului românesc. Cel puțin n-am mai auzit de ele. Acum, pe fond de frustrare, de nemulțumire vis-à-vis de rezultatele echipei favorite golăniile își fac simțite prezența tot mai puternic. Există o lege „antihooligans”. Dacă există făptași în cazul agresării doamnei Hanca atunci să fie prinși, interziși pe stadioane și condamnați. Tribunele arenelor sunt goale și pentru că astfel de derbedei preferă violența în loc să se uite la meci. Efectul? Sergiu Hanca nu vrea să mai audă de Dinamo. Poate ajunge la FCSB, de ce nu, iar asta ar fi bomboana de pe coliva prostiei celor care cred că pumnul e mai tare decât fair-play-ul!

Conform www.gsp.ro, Andreea Hanca, soția dinamovistului Sergiu Hanca, a fost agresată fizic în tribunele stadionului din Giurgiu. Inclusiv o prietenă de-a ei gravidă în luna a patra. „Sunt în stare de șoc! Am fost atacată de fanii lui Dinamo pentru că m-am bucurat la golul soțului meu. Dacă nu era fratele meu, eram călcată în picioare! Nu mă pot opri din plâns, nu am mai pățit așa ceva în viața mea. Au împins o prietenă care e gravidă în luna a 4-a. Nu mă pot opri din plâns!”, a spus doamna Hanca la gsp.ro. (https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/foto-incidente-grave-la-giurgiu-sotia-lui-hanca-am-fost-atacata-de-fanii-lui-dinamo-sunt-in-stare-de-soc-fotbalistul-cere-rezilierea-555873.html)
Așa ceva este de neacceptat. Chiar au ajuns stadioanele sat fără câini? O anchetă trebuie făcută urgent, iar suporterii vinovați să fie aduși în fața justiției. Suspendați și condamnați conform legilor în vigoare. Astăzi, cu unele excepții, numeri pe degete spectatorii prezenți la meciurile de fotbal. Dacă nu se stopează huliganismul există riscul ca tribunele să rămână gol goluțe.
Nu se poate juca fotbal în astfel de condiții. Dictatura ultrașilor nu are ce căuta în activitatea unei echipe de fotbal. Vă dați seama ce se va întâmpla dacă astfel de grupuri ajung să dețină acțiuni la Dinamo? Ce se va întâmpla? Vor lua la pumni pe orice persoană care nu le ascultă părerile? E vremea ca instituțiile abilitate ale statului să facă lumină în acest caz.
De pierdut tot Dinamo are de pierdut. Se aude că Hanca vrea să plece și să nu mire pe nimeni dacă va primi ofertă de la… FCSB. Că așa-i în fotbal, prostia generează violență și se plătește scump!