Halep – Buzărnescu, meciul așteptat de toată lumea!

iulie 2, 2019 in Tenis

Simona Halep – Mihaela Buzărnescu, gală românească de tenis la Wimbledon!

Simona Halep o va întâlni pe Mihaela Buzărnescu în turul II de la Wimbledon. O confruntare așteptată de ceva vreme de iubitorii tenisului din România, și nu numai, iar acum se va întâmpla asta într-un turneu de Grand Slam. Sigur cel mai vechi și poate cel mai grandios din istoria tenisului. Fără doar și poate va fi un meci interesant. Duelul de mâine reprezintă prima confruntare directă dintre Simona și Mihaela în turneele WTA. Dar și cea mai tare dintre două românce în ultimii ani. Asta dacă ne uităm spre clasamentul WTA: Halep (locul 7), Buzărnescu (nr. 53). La prima vedere Simona pare favorită. De-a lungul carierei Halep a câștigat fără probleme în fața compatrioatelor: șase victorii la Irina Begu, două cu Monica Niculescu și una în fața Alexandrei Dulgheru. Cu „Miki” cred că va fi altceva. Mai greu. Spun asta pentru că Mihaela joacă bine pe iarbă și pare în revenire de formă după problemele pe care le-a avut în ultima vreme. Vrem spectacol și să câștige cea mai bună!

Halep și Buzărnescu au avut totuși un meci direct la începutul carierei lor. În urmă cu 11 ani, în circuitul ITF. Atunci, la Monteroni d’Arbia, în Italia, s-a impus Simona cu un scor clar: 6-3, 6-0. Ce va fi acum? Probabil un joc aprig disputat în care orgoliile vor împinge de la spate ambele jucătoare. Motivarea va fi sută la sută din toate punctele de vedere.
Care ar fi diferențele dintre cele două? Valoric, Simona stă mai bine având o paletă numeroasă și variată de lovituri. Mental, parcă am pune egal între ele. Ambele se enervează destul de repede, iar cine va reuși să-și controleze nervii mai bine are șanse mari la victorie. Un plus ar fi totuși în dreptul Simonei și când spun asta mă refer la relația cu tribuna. Halep se simte ca peștele-n apă atunci când simte forța suporterilor în timp ce Buzărnescu nu reacționează la fel de bine la freamătul fanilor. Cel puțin asta s-a văzut la meciul cu Franța din FED Cup.
Fizic? E greu de spus acum. Simona a avut ceva probleme la gleznă în meciul de debut. În mod normal și la acest capitol are un avantaj oferit de vârstă: 27 de ani față de 31 ai Mihaelei. Se va alerga, nu glumă, iar la picioare Halep stă mai bine însă ambiția cu care va juca Buzărnescu poate contracara calculele hârtiei.
Ce-ar mai fi de spus? Așteptăm cu toți meciul cel mare, un meci al orgoliilor, al ambițiilor personale și până la urmă al rivalității care se ascunde dincolo de zâmbetele celor două sportive. Două fete admirabile, senzaționale. Simona, Mihaela, faceți spectacol și să câștige cea mai în formă dintre voi!