Drama Oltchimului

septembrie 9, 2012 in Handbal

Fetele Oltchimului au respectat România cu performanţele lor. Acum şi România trebuie să le respecte şi să le ajute!

E duminică seară şi în niciun caz nu intenţionam să mai scriu ceva. M-a ridicat din fotoliul de unde urmăream emisiunile de sport ştirea că Oltchim Râmnicu Vâlcea, campioana României la handbal feminin, nu are bugetul necesar pentru a se prezenta la startul Ligii Campionilor. Incredibil, absolul incredibil! Problemele financiare ale societăţii Oltichim au atins, inevitabil, şi clubul de handbal. Şi uite ce a ajuns echipa care a adus glorie României şi a ţinut steagul sus pentru handbalul feminin. A ajuns în pragul colapsului! Ce este defăcut? Autorităţile locale din municipiul Vâlcea, Consiliul Judeţean, poate chiar Guvernul, trebuie să sară în ajutor. Aşa, în scurt, altă cale nu prea există!

Fostul şef al Oltchimului, Constantin Roibu, a precizat azi, într-o conferinţă de presă, că echipa de handbal feminin patronată de combinatul aflat în moarte clinică nu are banii necesari pentru a se prezenta la startul Ligii Campionilor. Mai mare râsul. Nu că prin alte părţi nu apar astfel de crize financiare dar în acest caz este vorba despre o fostă finalistă a competiţiei, despre o forţă a handbalului european.
Frumoasele de la Oltchim ne-au oferit în ultimii ani momente memorabile. Lacrimile de fericire s-au amestecat cu cele de tristeţe. În funcţie de rezultat, în funcţie de performanţă. Dar mereu le-am privit cu căldură pentru maniera în care s-au dăruit pentru fiecare minge, pentru fiecare gol, pentru fiecare punct. Şi a fost frumos. Măcar pentru aceste momente unice merită să le ajutăm. Dacă autorităţile locale nu pot, atunci s-o facă Guvernul. Dacă nici aşa nu se poate atunci s-o facem noi, suporterii de pretutindeni. Un fel de chetă naţională care să salveze un brand de excepţie al handbalului feminin: HC Oltchim Rm. Vâlcea.
De vorbit e uşor. Soluţiile sunt mai greu de găsit. Consiliul Local al oraşului alături de cel judeţean pot disponibiliza sumele necesare. Şi pentru bugetul clubului dar mai ales pentru construcţia unei săli polivalente multifuncţionale. Spun asta de vreo doi ani. O sală cu minimum 10.000 de locuri. O sală aşa cum merită fetele astea de senzaţie. Dacă nu se poate face nimic, acolo, în Vâlcea, atunci să se bage Guvernul. Un astfel de brand, o astfel de echipă chiar merită toată atenţia noastră.
Sper să se rezolve într-un mod favorabil. Oltchim a ajuns în finala Ligii Campionilor şi nu ştiu în ce alte domenii România este plasată pe unul din primele două locuri în Europa. Altfel se va alege praful de încă un lucru bun aşa cum am tot văzut că se întâmplă de la Revoluţie încoace.