Dorinel, neamț sau ce mai ești?

decembrie 24, 2012 in Liga 1

Dorinel Munteanu are porecla „Neamțul”. Sincer, după ultimele evenimente nu prea mai este de actualitate!

Dorinel Munteanu are porecla „Neamțul”. Sincer, după ultimele evenimente nu prea mai este de actualitate!

Nici n-a venit bine la Dinamo că Dorinel Munteanu și-a făcut bagajele de plecare. Declarațiile anti-Steaua și jurămintele de fidelitate față de fanii dinamoviști nu mai valoarează, deocamdată, nici măcar două parale. Rigoarea germană care i-a caracterizat cariera de jucător și apoi pe cea de antrenor a pălit din senin. Criza financiară de la Dinamo l-a speriat și-l pune pe goană. Pentru bani. În Rusia? Poate, deși patronii Mordoviei Saransk i-au dat o primă țeapă. L-au chemat la negocieri și apoi au dat-o cotită. Sincer, nu-l recunosc pe Dorinel Munteanu. Nu regăsesc acel spirit de luptă care l-a consacrat, acea putere de a începe totul de la zero, acel stil de a înghiți în sec la greu și a merge mai departe. Dorinele, ești neamț sau ce mai ești?

Jumătatea de milion de euro promisă, într-o primă fază, de clubul rus Mordovia Saransk l-a pus pe Dorinel Munteanu pe picior de plecare. Cel puțin asta spune presa sportivă. E posibil. Chiar nu mă miră. Se știa că este un antrenor scump, cu pretenții, iar criza financiară de la Dinamo afectează nu numai buzunarele jucătorilor. Logic, nu?
Cred cu tărie că adevăratele caractere se văd la greu. Atunci când nu sunt bani și este nevoie să începi totul de la zero sau aproape zero. Când e nevoie să reconstruiești din temeli o echipă din respect pentru culorile clubului unde ai bifat o parte din cariera sportivă. Dorinel este genul de om care poate face asta. Surprinzător, spiritul german care îl caracteriza s-a topit în plină iarnă. De ce? Doar el știe!
Povestea de acum este o continuare a momentului sosirii la Dinamo. Declarații războinice anti-Steaua de parcă semnase cu Dinamo pe viață. Din principiu, nu e bine să arunci cu noroi în clubul care ți-a dat o pâine de mâncat. Dumnezeu le vede pe toate și împarte dreptatea cum știe mai bine. Nimic nu este întâmplător. Faptul că, inițial, patronii ruși i-au promis un salariu de 500.000 de euro pe sezon pentru ca imediat s-o dea la-ntors spune ceva, nu?
Dorinel Munteanu ar face bine să redevină „neamțul” de altădată. Riguros, onest, responsabil, sufletist. Așa l-am cunoscut. Acum nici el nu știe ce mai e!