Messi, mai bun decât toți!

decembrie 23, 2012 in Internaţional

Lionel Messi scrie istorie. Dacă o ține tot așa va ajunge cel mai valoros fotbalist din toate timpurile!

Lionel Messi scrie istorie. Dacă o ține tot așa va ajunge cel mai valoros fotbalist din toate timpurile!

Unii spun că este la concurență cu Cristiano Ronaldo. Fals. Niciodată nu și-a propus un astfel de obiectiv pentru simplul motiv că a vrut mereu să fie mai bun decât toți. Modest și cu respect față de suporteri, Lionel Messi a încheiat anul 2012 cu un record greu de imaginat: 91 de goluri în 69 de partide. Ce eficacitate! Peste un gol pe meci! Atacantul argentinian joacă mereu cu zâmbetul pe buze și își respectă adversarii oricât ar fi scorul. Este cel mai bun jucător din istoria Barcelonei și cu certitudine va ajunge cel mai titrat din istoria fotbalului. Viața și cifrele vor demonstra că am dreptate. În curând!

Lionel Messi sau victoria modestiei. Cum altfel aș putea descrie eterna rivalitate cu starul Realului, Cristiano Ronaldo? O rivalitate falsă. Chestie de caracter. Fotbalul ține cont și de așa ceva. Cum ar fi la noi Mutu și Chivu. Cam la fel. Messi scrie istorie, iar Ronaldo încearcă doar să-l imite!
Nu se pune problema de rivalitate. La Messi. Modestia l-a transformat în favoritul tuturor. De la copiii care îi îmbracă tricoul și noaptea, în pat, până la bunicii care îl urmăresc la televizor. Nu a fost prezent în revistele pentru femei, nu abuzează în viața de zi cu zi și nu ironizează adversarii sau suporterii lor atunci când marchează. Repet, Messi nu este în dispută cu Ronaldo pentru că și-a propus să fie mai bun decât toți!
Cred că episodul Barcelona s-a încheiat cu succes. Argentinianul intră, din 2013, într-o nouă fază, aceea de a demonstra că este cel mai bun jucător din istoria fotbalului. Trofeele cucerite până acum nu sunt suficente. Mondialul îl așteaptă să confirme cu Argentina. Poate peste un an și jumătate, în Brazilia. Ce poate fi mai frumos decât să cucerești Cupa Mondială pe pământul marii rivale?
Messi a marcat de 59 de ori în campionat, de 13 ori în Liga Campionilor, de cinci ori în Cupa Spaniei, de două ori în Supercupa Spaniei și de 12 ori pentru naționala Argentinei. În total, 91 de reușite pentru istorie. Bucuria de a juca se vede pe teren. Liniștea din suflet, de asemenea. Toată lumea vrea să facă poze cu el, iar Messi acceptă pentru că este un om bun. De aceea fanii îi scandează numele, iar lui Ronaldo, nu!