Doar victorie cu Suedia. Altfel e greu!

noiembrie 13, 2019 in EURO 2020

România e obligată să marcheze, poate chiar mai mult de un gol, dacă vrea un succes în fața Suediei !

Naționala de fotbal a României nu prea are variante de calificare la EURO 2020 dacă nu învinge Suedia. Doar victoria în fața scandinavilor îi poate duce pe „tricolori” foarte aproape de turneul final. O să mai fie nevoie de un egal în Spania dar măcar să bată ei Suedia și apoi mai vorbim. Totuși, să nu ne facem iluzii prea mari. Suedezii sunt peste noi ca valoare. Orice alt rezultat în afara victoriei ne aruncă spre barajul din… Liga Națiunilor. Cu condiția ca din grupa A să se califice Cehia în locul naționalei Kosovo. Dar și la baraj va fi viață grea. Probabil că România va juca meciul decisiv în deplasare, cu Scoția sau Islanda. Echipe arțăgoase, cu determinare, greu de eliminat. Mai ales la ele acasă. Așa că, băieții antrenați de selecționerul Contra ar face bine să câștige jocul cu Suedia. Mai ușor se poate scoate un egal în Spania, echipă deja calificată, decât un meci pe viață și pe moarte printre ciulinii Scoției sau fiordurile Islandei!

Singura variantă ca naționala să rămână în cursa calificării directe la EURO 2020 este victoria în fața Suediei. Altfel „bye-bye”. Și ce păcat ar fi mai ales că Bucureștiul va găzdui meciuri de la turneul final. Spania este calificată matematic, iar la confruntarea cu „tricolorii” ar putea testa jucători, scheme și sisteme de joc. Astfel, un egal pe pământ iberic pare mai la îndemână decât o luptă surdă prin tranșeele barajului.
Dacă batem Suedia… Cât de greu e pentru că valoarea scandinavilor este peste cea a naționalei noastre. Să fim realiști și să nu ne îmbătăm cu apă rece. Totuși, meciul poate fi câștigat de „tricolori” cu condiția ca selecționerul Cosmin Contra să aleagă în echipă pe cei mai în formă jucători. Suedia trebuie atacată din primul până-n ultimul minut. Meci de gol-gol pentru pariori dar la final bine-ar fi să dea ai noștri cu unul mai mult decât nordicii.
Un egal sau o înfrângere cu Suedia va trimite România, probabil, spre barajul din Liga Națiunilor. Variantă grea de calificare, cu două condiții. Prima: în grupa A, Cehia să se califice în dauna Kosovo. Altfel, adio baraj. A doua: România să treacă de Scoția sau Islanda, pe terenul lor. Greu. Echipe care mor pe teren în fața propiilor suporteri. Au gabarit, fizic, determinare. Infinit mai dificil.
Așa că, e musai victorie cu Suedia și un „autobuz” în poarta Spaniei, variante mai la îndemână pentru calificarea „tricolorilor”.