Buzbuchi, un portar care va ajunge mare

octombrie 30, 2012 in Liga 1

Alex Buzbuchi, un portar de senzație. Dacă se pregătește cum trebuie va ajunge repede în echipa națională!

Alex Buzbuchi, un portar de senzație. Dacă se pregătește cum trebuie va ajunge repede în echipa națională!

În ultimul deceniu, fotbalul românesc n-a prea mai dat portari de top. Și când spun asta mă gândesc la acei goalkeeperi care pot câștiga singuri un joc. Am văzut paradele de senzație făcute de Alexandru Buzbuchi la Cluj, cu CFR, dar am zis că este nevoie de confirmări ca să poți avea o concluzie. Și a venit meciul cu Pandurii, de luni seară. Un penalty apărat și cel puțin patru, cinci mingi salvate pe care scria gol. Se pare că Gică Hagi a descoperit un mare portar. Un tânăr de talent. Site-ul www.transfermarkt.com îl cotează la doar 175.000 de euro dar băiatul ăsta poate ajunge sus de tot dacă rămâne cu picioarele pe pământ. Și îl ascultă pe Hagi. Mâine împlinește 19 ani. La mulți ani, Buzbuchi! Și ține-o tot așa că nu vei regreta!

Viitorul Constanța are în poartă un talent care începe să strălucească. Mai trebuie lucrat, șlefuit și învățat de bine. Gică Hagi știe ce înseamnă acest mic dar important detaliu. Alex Buzbuchi a făcut din nou un meci mare după fenomenala prestație de la Cluj, cu CFR. De data asta a blocat orice șansă de gol a Pandurilor lui Grigoraș. A scos tot. Vreo cinci mingi de gol ale gorjenilor plus un penalty!
Buzbuchi face senzație în poarta Viitorului. Și asta e bine pentru fotbalul românesc. Atât cât mă pricep cred că va ajunge departe. Dar cu o condiție: să nu i se urce la cap laudele care vin din toate părțile. L-aș sfătui să țină cont de recomandările „Regelui”. Hagi a fost un jucător fabulous dar modest și echilibrat dincolo de stadion. Cu răbdare, Buzbuchi va ajunge și la ziua cea mare când își va pune semnătura pe un contract cu o echipă de top.
Până atunci trebuie să confirme la Viitorul Constanța. Deocamdată a legat două meciuri perfecte. Nu e puțin dar nici mult. Liga 1 îl va ajuta să crească, să câștige experiență, iar apoi să-și ia zborul. Astfel de talente nu ai cum să le ți prea mult în „colivie” că se trec. La 19 ani, pe care îi va împlini mâine, Alex Buzbuchi devine cea mai importantă speranță a fotbalului românesc.
Am spus-o de zeci de ori că dacă Gică Hagi nu reușește să scoată fotbaliști adevărați la Viitorul atunci chiar putem să punem cruce fotbalului românesc. Uite că încep să apară și odată cu ei speranța!