Steaua, gata de Legia!

august 17, 2013 in Liga 1

Steaua este pregătită să scrie istorie. Un 3-0 fără drept de apel cu CFR Cluj. Acum, toate gândurile fug spre meciul cu Legia!

Steaua este pregătită să scrie istorie. Un 3-0 fără drept de apel cu CFR Cluj. Acum, toate gândurile fug spre meciul cu Legia!

CFR nu era adversarul de care avea nevoie Steaua înaintea primei ciocniri cu Legia Varșovia. Se putea întâmpla orice: rezultat nefavorabil, accidentări, scandal mediatic și o stare de spirit anapoda. Cu starea de spirit n-a prea fost ok, doar un pic peste zece mii de fanii încumetându-se să vină în Ghencea. Fotbalistic, Steaua ne-a convins. Atitudine de echipă mare, joc modern, încredere și o victorie la scor de neprezentare. Testul cu CFR a evidențiat două teme. Unu: Steaua ne-a arătat că este în creștere deși a jucat la vreo 70-75 la sută din potențial. Doi: CFR a devenit o biată echipă de pluton unde arogantul Cadu, autorul unor greșeli elementare, schimbă antrenorii când vrea mușchii lui. Concluzie: Steaua este pregătită să dea nas în nas cu Legia. Cu speranțe mari de tot!

Steaua a bătut CFR-ul lui Paszkany cu 3-0. Mult mai clar decât o arată acest scor de neprezentare. Senzația multor fani a fost că „roș-albaștrii” nu au jucat la turație maximă. Cam la 70-75 la sută din ceea ce pot și știu. Dacă ținea morțiș probabil că Steaua mai marca în poarta CFR-ului dar s-a văzut de la o poștă că elevii antrenorului Reghecampf au preferat să-și dozeze efortul pentru confruntarea istorică, de miercuri seară, cu Legia.
În sfârșit, Piovaccari a ieșit la rampă. Tot se vorbea că Steaua n-are atacant. Probabil că italianul a auzit bârfele din oraș și n-a mai stat pe gânduri: gol și pasă de gol pentru „motoreta” Popa. E bine că a știut să exploateze puținele oportunități pe care le-a avut. Cu Legia se va afla cam în aceeași situație, orice gol marcat în „dubla” asta de foc putând să însemne calificarea Stelei la masa bogaților din Liga Campionilor.
Latovlevici a impresionat prin preluări și implicarea în acțiunile ofensive, Stanciu a fost inventiv și prezent în joc, Tănase autorul unui gol fabulos, Chiricheș și Szukala s-au completat perfect în apărare, Bourceanu și Pintilii au anulat orice gură de foc a „ceferiștilor”, Adi Popa a fost pe fază la pasa de gol semnată de Piovaccari, Georgevski în nota obișnuită pe flancul drept, Piovaccari așa cum trebuie să fie un atacant, iar Tătărușanu a fost la post atunci când era nevoie.
Steaua arată bine. Cu polonezii va fi infinit mai greu decât cu CFR. Dar hai să rămânem optimiști că n-o fi Legia mai tare ca Basel, formație eliminată de clujeni în precedentul play-off de UEFA Champions League. Sigur, Steaua poate mai mult. S-a văzut asta, s-a simțit asta. Și din tribune, și la televizor.
Cu „Arena Națională” arhiplină, trupa din Ghencea poate deschide poarta spre grupele Ligii Campionilor!