Simona, „tornada” care zâmbește!

august 20, 2017 in Tenis

Cod roșu la Cincinnati: „tornada” Simona Halep se apropie de trofeu!

Tornada, un fel de vânt care acționează pe zone reduse sub formă de vârtej de aer, iar în America de Nord face ravagii. Uite că fenomenul meteorologic și-a găsit corespondent și în tenis. În semifinala de la Cincinnati, Simona Halep a spulberat-o pe Sloane Stephens, în doar 56 de minute, precum o tornadă devastatoare: 6-2, 6-1. La finalul meciului furia Simonei, generată de foamea de victorii, s-a potolit brusc lăsând loc zâmbetului cu gropițe în obraji. Era mulțumită de ea, era mulțumită de cum a jucat, era mulțumită de victorie. Adevărul este că, de la meci la meci, Simona devine tot mai sigură pe ea. Și asta e bine. Cred că acum este pregătită să urce acolo unde își dorește de când s-a apucat de tenis. Pe locul 1 mondial. Finala cu spanioloaica Garbine Muguruza va fi grea și plină de neprevăzut însă „tornada” Simona se apropie. 🙂 Așteptăm victoria și zâmbetul cu gropițe!

Contra Sloanei Stephens (nr. 151 WTA), Simona Halep a jucat un tenis aproape perfect. Simona a avut doar două greșeli neforțate în timp ce americanca și-a trecut în cont nu mai puțin de 20. Stephens a condus la ghemuri, cu 1-0, doar în debutul celor două seturi. În rest, Halep a controlat partida în permanență și niciun moment nu s-a pus problema câștigătoarei. 🙂
M-a impresionat foamea de victorii afișată de Simona. S-a văzut de pe lună că vrea să fie cea mai bună din lume, că își dorește asta din tot sufletul. Poate de aici a venit și starea de nervozitate care a apărut pe parcursul partidelor jucate la Cincinnati dar care a fost stopată rapid de intervențiile senzaționale ale antrenorului Darren Cahill.
Urmează marea finală cu Garbine Muguruza (nr. 6 WTA). Greu. Garbine conduce cu 2-1 la meciurile directe și, foarte important, cele două victorii le-a obținut pe hard, suprafața pe care se joacă la Cincinnati. Dar uneori statistica este rece. Doar cifre. Simona este în formă și se poate impune.
Deși se află la un meci distanță de prima poziție WTA, Simona Halep nu trebuie să se gândească la asta. Cel mai important este să-și facă jocul și să dicteze ritmul. America este pământul făgăduinței, iar mai nou și al „tornadelor” care… zâmbesc. 🙂 Din acestă perspectivă, Simona poate să-și îndeplinească visul în America!