Simona merge mai departe!

ianuarie 31, 2020 in Tenis

„Dacă nu riști, nu vei fi învins niciodată. Dar nici nu vei câștiga niciodată.” – Richard Nixon (a fost al 37-lea președinte al Statelor Unite)

Pentru Simona Halep, visul australian s-a terminat în semifinale. O performanță frumoasă însă o nouă finală era și mai și. Poate că Simona a avut ghinion, vorba lui Cahill, dar de jucat a jucat foarte bine. Drumul spre finală a fost decis de câteva lovituri. Doar că Garbine a prins ziua aia de senzație în care n-ai ce să-i faci, te bate oricum. Să nu vă mire dacă în finală va fi la polul opus. Așa e ea, oscilantă. Revenind la Simona noastră sunt convins că va învăța și din această înfrângere. La fel cu a făcut-o și cu alte ocazii după care au urmat victorii mari. Fata asta are o putere de regenerare incredibilă chiar dacă o doare ratarea unui obiectiv. A progresat enorm în plan mental, iar ca joc continuă să urce ștacheta. Poate la capitolul curaj și risc mai trebuie să pună ceva. Ca să joci o finală, ca să câștigi un mare turneu e nevoie de risc și curaj. Cu Garbine nu le-a avut, poate data viitoare!

Ne-am așteptat să câștige Simona Halep. Avea toate atuurile. N-a fost să fie. Dar de ce? Adevărul că Garbine Muguruza este în formă. Mare. La acest turneu a impresionat pe toată lumea. De asta am și spus, înaintea semifinalei, că este cea mai incomodă adversară de la acest Australian Open.
Nucă tare. Tare de tot. A acoperit terenul ca la carte și a făcut legea la mai toate punctele importante. A jucat impecabil și asta pentru că a avut curaj să-și asume riscuri. Curaj și risc, două ingrediente care i-au lipsit Simonei. Halep a fost prea defensivă, a stat în zona ei de confort, a returnat multe mingi dar nu a fost ofensivă. De asta a câștigat Garbine.
Ratarea finalei nu-i un capăt de țară. Simona nu e perfectă, nu e robot. O înfrângere grea dar cu multe mesaje pentru alte… victorii mari. Simona a învățat, ne-a arătat asta în multe situații. Clar, Halep mai are loc să-și îmbunătățească jocul. Serviciul doi e musai, de asemenea și loviturile din spate. Ce cred că este obligatoriu la Simona, acum, este să atace, să vină în față, să vină la fileu. Nu-i prea place să facă asta, iar de acest aspect se va ocupa antrenorul Darren Cahill.
Simona Halep pleacă tristă de la Australian Open 2020 dar la orizont se vede următorul turneu. Fata asta va mai câștiga trofee. De Grand Slam și nu numai. Va câștiga pentru că e făcută pentru așa ceva. Sigur, Simona merge mai departe!