Super Irina!

aprilie 28, 2018 in Tenis

Irina Begu ne-a uimit. Pur și simplu, ca o jucătoare de Top 10!

Meci mare făcut de Irina Begu (nr. 37 WTA) în fața Donnei Vekic (nr. 54 WTA). Cu de toate. Tensiune, primul set pierdut, minge de meci pentru adversară salvată în extremis, revenire fabuloasă în decisiv, scandal cu arbitri. O partidă senzațională de povestit nepoților. Poate cel mai bun joc al ei din carieră. Irina Begu a câștigat pentru că a avut un psihic de fier, a rezistat cu brio unei presiuni la care puține jucătoare de top ar fi rezistat. Și mai e ceva. Irina joacă un tenis din ce în ce mai bun. Atât în circuitul WTA cât și la meciurile de FED Cup ale României. Despre ea se scrie și se comentează mai puțin comparativ cu Simona Halep. La Istanbul, Irina Begu și-a câștigat și un alt drept: să ne uităm mai atent la performanțele ei. Și așa vom face. Urmează astăzi semifinala cu franțuzoiaca Pauline Parmentier (nr. 122 WTA). Succes, „Iri”!

După ce a pierdut primul set cu 3-6, în care Vekic a atins un procentaj excelent la primul serviciu, în jur de 70%, Irina Begu părea din alt film. La fel și în debutul setului secund după care s-a declanșat revenirea. Irina a salvat minge de meci la scorul de 6-5 pentru Vekic, iar în tie-break a făcut-o una cu pământul pe croată căreia i-a cedat un singur punct. Doar un punctuleț. Setul trei a reprezentat un galop de sănătate spre semifinale: 6-1. Absolut incredibil!
Totuși, o partidă cu probleme. Begu s-a certat cu arbitri pentru o minge bună care s-a transformat într-un punct nemeritat în contul Donnei Vekic. Și asta în cel mai tensionat set, setul doi, atenție, la scorul de 5-5. Punctul ăla a însemnat break-ul pentru Vekic care mai avea nevoie doar de un pas ca să meargă mai departe. Ce tensiune, zău așa!
Irina Begu şi-a asigurat un cec de 11.500 dolari şi 110 puncte WTA. Adversara Irinei Begu din semifinale va fi franțuzoaica Pauline Parmentier, care a profitat de abandonul principalei favorite, daneza Caroline Wozniacki (2 WTA). „Iri” poate mai mult, poate câștiga turneul de la Istanbul dacă va repeta jocul bun din confruntarea cu Vekic. Credem în ea, credem că așa va fi!

P:S. Meciul Irina Camelia Begu – Pauline Parmentier, ora 16:00, în direct la Digi Sport 2!