Germania inchide „Circul”

iulie 3, 2010 in CM 2010 - Africa de Sud

La meciurile Argentinei de la turneul final fanii se adunau ca la… urs. Paradoxal, punctul de interes nu mai erau Messi, Tevez, Higuain sau colegii lor ci selectionerul Diego Maradona. Gesturi necontrolate, rabufniri colerice, urlete la bucurie si zbierete dramatice la necaz, scandal continuu cu jurnalistii, aroganta fata de adversari si dispret fata de cei care nu gandesc ca el. Maradona acaparase Mondialul. Nu ca antrenor, unde in dreptul lui ramane cifra ZERO. Germania a zdrobit Argentina si a inchis „Circul”. Manschaft e pe val si vrea titlul!

Devenise enervant sa vizionezi meciurile Argentinei. Diego Maradona a reusit, intr-un timp foarte scurt, sa puna egal intre numele sau si cuvantul circ. De asemenea, „butoiasul atomic” a divizat fanii de pretuntindeni. Unii i-au luat apararea sustinand ca face bine ce face, altii l-au criticat vehement pentru ca nu a demonstrat ca are stofa de selectioner. La tabara contestatarilor s-a alaturat mai toata mass-media dar si o parte importanta a specialistilor.
Maradona a oferit circ cat cuprinde. Betia unui succes in Africa de Sud, sustinuta de cele patru victorii consecutive si cele 10 goluri marcate, i-a blocat orice fel de reactie. „El Pibe D’Oro” nu a stiut sa valorifice valoarea lotului argentinian crezand ca dupa galopul de sanatate cu Coreea de Sud, Grecia, Nigeria si Mexic va urma o noua demonstratie de forta a „pumelor”, cu Germania. Un test fatal la care Maradona si-a pierdut prestanta de antrenor si asa a terminat Mondialul in genunchi.
In schimb, Germania a afisat o forta devastatoare. La fel ca in meciul din „optimi”, cu Anglia, nemtii au inscris de patru ori spulberand o echipa a Argentinei aproape inexistenta. Vina apartine, in primul rand, lui Maradona care nu a avut reactie, nu a stiut ce trebuie schimbat pentru a bloca raidurile lui Muller, Ozil, Klose sau Podolski.
Totul s-a terminat inca din minutul 3, cand Muller a finalizat o centrare venita din faza fixa. Apoi nemtii s-au inchis inteligent. Messi, Tevez si Higuain, forta ofensiva a Argentinei, a fost blocata de „panzere” ori de cate ori se apropia de careul german. Dupa pauza, pe contraatac, Germania a lovit letal. Klose, de doua ori, si Friedrich au umilit o echipa care n-a avut selectioner.
Sunt convins ca daca Argentina venea in Africa de Sud cu un antrenor de top, consacrat, juca fotbal si cu mintea nu doar prin inspiratia si talentul unor vedete. Germania si selectionerul ei, Joachim Low, au stiut ce vor. Spre bucuria doamnei cancelar Angela Merkel care jubila la „Oficiala”. Germania intra in „careul de asi”. Germania vrea sa ajunga campioana mondiala. Germania poate castiga Cupa Mondiala. Are insa nevoie si de putin noroc!