Duckadam, Gigi și… nota de plată !

iunie 15, 2020 in Special

Helmuth Duckadam, deja legendă după finala cu Barcelona, din 1986. Apărase patru lovituri de la 11 metri consecutive. Respect !

Helmuth Duckadam a plecat de la FCSB. Poate cu o secundă înainte ca patronul Gigi Becali să-l pună pe goană. Eroul de la Sevilla, ultimul pe listă dintre fostele glorii ale Stelei care a rezistat în colaborarea cu Gigi. Acum s-a terminat. E oficial. Totuși, Duckadam nu trebuie să se vaite. Chiar dacă spune că a fost făcut „sclav” și „slugă”. Ani la rând, Helmuth Duckadam l-a apărat pe Gigi Becali când poate nu trebuia s-o facă. Mai grav a fost atunci când, tot din cauza colaborării cu Becali, s-a opus foștilor colegi de la Steaua atunci când a izbucnit scandalul pe seama mărcii Steaua. Acum a venit „nota de plată”. Amară. Deși a susținut FCSB cum a știut mai bine, Helmuth Duckadam a pățit la fel ca alte foste glorii steliste. Pur și simplu a fost umilit. Trist însă Duckadam nu are voie să plângă. Știa ce au pățit foștii săi colegi, majoritatea dintre ei, rând pe rând. Când a acceptat să lucreze la FCSB trebuia să conștientizeze că va veni și ziua asta. Păcat !

„Pe mine nu mă interesa Duckadam ca legendă. Îmi place de omul Duckadam, îmi place caracaterul lui.”, a spus Gigi Becali, proprietarul FCSB, la Digi Sport. O formă elegantă de a mai drege busuiocul după ce eroul de la Sevilla a preferat să-și dea demisia decât să fie pus în situația de a fi dat afară de club.
O eroare imensă a lui Gigi. A nu știm câta că le-am pierdut numărul. Patronul FCSB a pus-o pe seama remodelării bugetului prin reducerea unor salarii. Dar vorbim de Helmuth Duckadam, o legendă, omul care a apărat patru penalty-uri în finala Cupei Campionilor Europeni câștigată de Steaua la Sevilla, în 1986. Duckadam, omul cunoscut de toată lumea, oriunde.
O greșeală colosală a clubului, a lui Gigi Becali. Una cu repetiție după ce alte nume de legendă ale Stelei i-au spus adio și au ales Ghencea. Sunt anumite momente oficiale în campionat, în cupele europene unde este nevoie de un anumit fel de persoane. Ca Helmuth Duckadam. O voce care nu poate fi contestată atunci când e vorba de fotbal.
De aia au plecat suporterii de la FCSB. Din cauza lipsei de respect față de majoritatea fostelor glorii steliste. Mulți ani Duckadam nu s-a aflat alături de ei și de aceea, acum, nu are dreptul să plângă. De-acum încolo este altceva. Helmuth Duckadam s-a întors alături de foștii săi colegi, iar acum viitorul arată bine. Hai Steaua !