De ce Comisia Tehnică?

septembrie 11, 2017 in Națională

În preliminariile CM 2018, naționala României a marcat doar opt goluri în opt meciuri. Unul pe meci. Cam puțin pentru planuri mari!

Iulie 2016… Christoph Daum a ajuns la Federație cu aproximativ o oră înaintea reunirii Comitetului Executiv. Fără vreun raport din partea Comisiei Tehnice. Cel puțin asta știm. A verificat cu calm nemțesc toate detaliile contractuale după ce a fost validat de un vot în unanimite. Cu mențiunea, foarte interesantă și prea repede uitată, că din sală au lipsit Florin Prunea, Gino Iorgulescu, Valeriu Argăseală, Emilian Hulubei, Kyros Vassaras și Ștefan Stana. Acum, la un an și-un pic, se cere un raport al Comisiei Tehnice pentru prestația selecționerului Daum. Un paravan pentru decizia de demitere a domnului Daum? Posibil… Dar de ce Comisia Tehnică? Păi acum un an n-a fost bună, iar acum e? Dincolo de votul Comitetului Executiv, colaborarea cu Christoph Daum a fost girată de oameni importați, de șeful Federației, de consilieri apropiați. Nu cred că este corect ca acum, după ratarea calificării la Mondial, să se arunce pisica moartă la alții în ogradă. Comisia Tehnică să facă raportul dar de răspuns să răspundă cei care au ținut musai să-l pună pe Christoph Daum antrenor la națională!

Entuziasm mare acum un an la numirea selecționerului Christoph Daum. Mașina de vot din Comitetul Executiv și-a făcut datoria deși au lipsit nume importante precum Florin Prunea, Gino Iorgulescu, Valeriu Argăseală, Emilian Hulubei, Kyros Vassaras sau Ștefan Stana. Treptat, iluzia rețetei germane câștigătoare s-a făcut praf și pulbere. România a ratat calificarea la CM 2018 foarte devreme și într-o manieră dezamăgitoare. 🙁
Pragmatismul german, parametrii fel de fel și alte criterii ciudate, mai mult sau mai puțin știute, au făcut ca jocul să scârție, iar rezultatele să fie la pământ. Fără un decar autentic la mijlocul terenului, naționala României a semănat cu o reprezentativă din lumea a treia a fotbalului speriată de ideea că va pierde meciuri și puncte. Jocul a însemnat apărare și ce-o ieși după. D-asta s-au marcat doar opt goluri mari și late în opt meciuri. 🙁
Acum, după ratarea calificării, activitatea domnului Daum va fi analizată de Comisia Tehnică. Nu de cei care l-au împins de la spate spre postul de selecționer. Și nu este corect. Normal era să se țină cont de raportul acestei comisii și la numirea sa. Dar de unde știm că va fi demis? 🙂 Probabil că raportul va fi critic dar este posibil ca domnul Christoph Daum să rămână selecționer. La noi se poate orice. Chiar și așa tot planează întrebarea: ce rost consultativ mai are raportul Comisiei Tehnice dacă numirea sau demiterea domnului Daum a fost sau va fi decisă de alte nume?