Atentat la campioana

august 21, 2010 in Fotbal

A reinviat „Gasca nebuna”! Vineri seara, in Regie, Sportul lui Vasile Siman a maturat pe jos cu CFR-ul arogantului Arpad Paszkany. De fapt s-a confirmat statistica conform careia in „era Paszkany” ardelenii nu au castigat in fata „studentilor”. Un club frumos, o echipa nebuna, un antrenor istet si un patron destept. Cam asta este Sportul Studentesc. Un 3-0 echivalent cu un atentat la… campioana.

Eram in timpul emisiunii cand am avut declaratii in direct dupa meciul Sportul-Otelul (0-1). Voci autorizate s-au grabit sa puna „etichete”. In fotbal trebuie sa te feresti de asa ceva pentru ca oricand poti avea surprize si risti sa te faci de cacao. Ei bine, atunci s-a spus ca elevii lui Tibor Selymes nu au valoare de prima liga, iar Sportul este o candidata certa la retrogradare. Deocamdata, „axioma” suna fals!
Intr-adevar, Sportul a avut probleme la debut. Firesc. Lipsa de experienta a jucatorilor a fost, dupa mine, principala cauza. In nici un caz lipsa de valoare. Sa fim seriosi, cu Varga si Balan in echipa Unirea Urziceni a ajuns campioana. Apararea Sportului a cam scartait dar problema s-a rezolvat prin „repatrierea” lui Patrascu si Maxim.
Victoria la scor de neprezentare in fata „ceferistilor” din Cluj inseamna mai mult decat trei puncte sau 3-0. Rezultatul din Regie dar mai ales maniera in care a fost obtinut ridica un mare, un foarte mare semn de intrebare asupra performantelor reusite de clujeni in sezonul trecut. Si pe buna dreptate. Nu vreau sa ma mai gandesc la acel meci de pomina castigat de CFR, in deplasare, cu Craiova. Un 3-2 dupa 0-2 la pauza care n-a convins pe cineva.
Altfel, Sportul reprezinta o dovada de cum poti face echipa cu bani putini. Siman este un adevarat artist la acest capitol. A stiut sa pastreze tinerele talente in club, a stiut cand, cum si ce sa vanda si nu in ultimul rand a stiut cu cine sa lucreze pe banca tehnica. In ultimii ani, Sportul nu a dus lipsa de antrenori valorosi. Gabi Balint, Ioan Andone, Dan Petrescu, Gigi Multescu sau Tibi Selymes au intretinut brand-ul de „gasca nebuna”, denumire care exprima frenezia cu care „studentii” ataca poarta adversa.
Sportul a umilit CFR si a plasat in zona incertitudini valoarea campionatului. Daca o nou-promovata isi bate joc in asa hal de campioana la zi e clar ca Liga 1 are o problema de valoare dar mai ales de credibilitate. Cand se joaca pe bune, asa cum a facut-o Sportul, ierarhiile se intorc cu fundu-n sus. Noi ne faceam socoteli pe seama punctelor care speram sa le castige CFR in grupele Ligii Campionilor. Asta ca sa salvam coeficientul ala amarat pe care il avem la UEFA. Si cand acolo ce-am vazut? Trupa lui Mandorlini e praf!