Andone, în pericol?

octombrie 9, 2012 in Liga 1

„Ando”, cine face legea la CFR? Jucătorii portughezi, în frunte cu Cadu? Dacă e aşa, lasă-i şi preia o echipă românească!

Ioan Andone este unul dintre antrenorii care impun respect. Şi-a câştigat acest statut prin muncă şi rezultate. Un tehnician cu multă experienţă, versat în ale Ligii 1. Mă tem însă că nu-l va apuca iarna pe banca tehnică a CFR-ului. Ar fi nedrept dar ce mai este logic în fotbalul românesc? Şefii clubului din cartierul Gruia, Arpad Paszkany şi Iuliu Mureşan, au lăsat să „transpire” în presă informaţia că la CFR ar urma să lucreze un antrenor secund din Italia. Oficial, să-l „ajute” pe „Ando”! Oare? Acum patru ani a venit Trombetta şi… adio Andone! Acum? După înfrângerea cu Steaua, Paszkany continuă să tacă. Un semn că o decizie radicală şi decisivă este iminentă!

Am pus cuvântul „ajute” în ghilimele pentru că numai de ajutor nu este vorba. În anul 2008, cam în acelaşi mod, a venit Maurizio Trombetta. Tot pe post de „secund”. Şi Ioan Andone n-a mai prins debutul în grupele Ligii Campionilor. În acest sezon, „Ando” a reuşit să trăiască clipa cu Braga şi Manchester United. Paradoxal, pare tardiv. După derby-ul cu Steaua, veştile care vin de la Cluj nu sună deloc bine pentru Ioan Andone.
Starea de tensiune s-a accentuat după confruntarea cu „roş-albaştrii”. De parcă n-ar fi fost suficientă înfrângerea, declaraţiile date de „Ando” după meci, civilizate şi de bun-simţ, nu au avut acelaşi ecou în urechile lui Paszkany şi Mureşan. „Victoria Stelei nu poate fi pusă la îndoială, e o echipă bună, e pe val. Nu am ştiut să jucăm, să ţinem posesia. Ei au pus presiune constantă pe careul nostru, pentru că le-am permis, am greşit nepermis de mult, au fost multe desincronizări ale noastre. Rezultatul este corect!”, au fost vorbele lui Andone. Şi au căzut ca un trăsnet!
De duminică, Paszkany şi Mureşan sunt într-o tăcere continuă. Un fel de „silenzio stampa”. O tăcere controlată dar care lasă să se scurgă în presă informaţii proaspete despre CFR. Cum ar fi dorinţa celor doi şefi de a aduce un „ajutor” pentru Andone. Un antrenor secund din Italia. Ce bunăvoinţă! Pentru ca apoi „Ando” să fie pus pe liber? Un scenariu patentat la CFR, cu şanse mari ca să se repete în zilele sau săptămânile următoare.
Demiterea lui Ioan Andone ar fi bomboana pe coliva CFR-ului. Cu infirmeria plină, „Ando” a făcut destule lucruri bune. Paszkany ar fi bine să se uite la banii încasaţi de la UEFA pentru prezenţa în grupele UEFA Champions League şi la sumele ce urmează să fie virate în conturile clubului. Peste 20 de milioane de euro. Dacă nu era Andone, CFR nu vedea nici titlul, nici banii UEFA. Acum nu mai este bun? Vom avea un răspuns în curând. Chiar foarte curând…