Adiere de primăvară

octombrie 5, 2012 in Liga Europa

Nikolic, autorul unui gol norocos. În fotbal trebuie să ai şi puţin noroc. Ca să câştigi exact atunci când e nevoie!

Victorie la limită a Stelei dar muncită. FC Copenhaga n-a fost deloc un adversar modest. Dimpotrivă. Un 1-0 care aduce vânt de primăvară în plină toamnă. Un meci greu cu o echipă care ştie să paseze şi are jucători valoroşi. Antrenorul Laurenţiu Reghecampf a ghicit schimbările şi a câştigat. O victorie mare care urcă Steaua pe prima poziţie în clasamentul grupei E. Este clar că în Liga Europa există şanse serioase de a avea o echipă românească în fazele superioare. Pe seceta asta financiară şi brambureala care domneşte în fotbalul mioritic chiar ar fi ceva extraordinar. Succesul Stelei este unul logic, normal, pentru simplul motiv că „roş-albaştrii” au crezut în victorie mai mult decât Copenhaga. Meciul s-a terminat. Urmează CFR!

O nouă noapte albă pentru suporterii Stelei. Europeană. Stadion cu destui fani, atmosferă civilizată, rezultat previzibil. Trupa din Ghencea continuă să adune puncte şi să câştige bani. Nu ca-n Liga Campionilor, ca să mai aprind un pic orgoliile lui Becali şi Paszkany, dar mai bine îi iei decât să-i dai.
Steaua n-a prins o zi prea bună. Mai degrabă una modestă însă la final contează doar ceea ce scrie pe tabela de marcaj. Dar şi-a dorit victoria, iar când vrei să faci performanţă cu orice preţ îţi ies rezultatele pe care le vrei. Cu un efort fizic extraordinar. Victoria lui Molde, acasă, în faţa lui VfB Stuttgart, încurcă socotelile „viteziştilor”. Le complică pentru că norvegienii rămân în cărţile calificării. La început părea o nebunie însă este posibil ca Steaua să joace în „dubla” cu Molde calificarea în primăvara competiţiei.
Trupa din Ghencea este pe primul loc în grupa E. În faza grupelor, importante sunt punctele. Poţi să joci prost şi să le câştigi. Cam ăsta este „rezumatul”, pe scurt, al confruntării cu Copenhaga. Victoria Stelei este importantă. A doua, după cea reuşită de CFR în Portugalia, din cele cinci de care are nevoie România pentru a recâştiga privilegiul de a trimite campioana direct în grupele Ligii Campionilor. În acest moment suntem pe locul 20 în clasamentul coeficienţilor UEFA, mult mai bine faţă de ultimii ani.
Revin la Steaua şi spun că a ştiut să-şi urmărească interesul, adică a câştigat. Până la urmă ce este scris pe tabelă aia intră în statistici şi în istorie!